Mit jelent az „SE” az új iPhone nevében?

Hirdetés

Hosszú hetek találgatása után tegnap elstartolt a bivalyerős Apple A9-cel felszerelt, 4 hüvelykes iPhone SE, amely újraindíthatja a (mai szemszögből) parányi csúcskészülékek éppen kifutó divatját. Hiába ugyanis a piaci nyomás a nagy készülékekért, sokan még mindig nem barátkoztak meg a 4,7 - 5 - 5,5 - 6 hüvelykes képátlóval és a problémásabb vagy lehetetlen egykezes használattal, és az iPhone SE igyekezett kevés kompromisszumot kötni a kis mérethez visszatérve.


[+]

Ez persze már tegnap kiderült, az viszont nem, hogy mégis mit jelent az SE a névben. Számozás helyett ugyanis a négyhüvelykes újdonság kétbetűs utótagot kapott. A PhoneArena a Second Edition (második kiadás), a Super Encrypted (szuperül titkosított), a Smaller Experience (kisebb élmény), a Still Expensive (még mindig drága) és a Spares & Extras (megmaradt alkatrészek és extrák) tippeket sorolta fel a rajongók és az ellentábor terméséből. Jason Cipriani, a Fortune Magazin újságírója azonban gyorsan pontot tett a dolog végére: Phil Schillertől, az Apple marketingvezérétől azt az információt kapta, hogy az SE mozaikszó a Special Edition, azaz a különleges kiadás rövidítése.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Hivatalos: március 21-én sajtóeseményt tart az Apple

    A bemutatón szó eshet a 4 hüvelykes iPhone-ról, valamint az új iPadről is, és elméletileg a Watch sem marad említés nélkül.

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

Hirdetés