Minden kiderült a Mate 20 Lite-ról

Hirdetés

Jelen állás szerint úgy tűnik, valamikor az ősz folyamán fog a Huawei Mate 20 és a Mate 20 Pro befutni, míg augusztus 31-én, azaz pénteken az azokba szánt HiSilicon Kirin 980 mutatkozik be. Elképzelhető viszont, hogy a berlini IFA előtt a gyártó a Mate 20 Lite-ról is lerántja a leplet, erre utalhat az, hogy a phablet több német és lengyel webáruházban, teljes specifikációval és hivatalos képekkel előrendelhető lett.


(forrás: X-Kom) [+]

A Mate 20 Lite folytatja a szenzorszigetes trendeket, 1080 x 2340 pixeles és 6,3" képátlójú IPS-LCD panelt kínálva, egész keskeny alsó kávával. Ez azt jelenti, hogy az ujjlenyomat-olvasó a 158,3 x 75,3 x 7,6 milliméteres és 172 grammos phabet hátoldalára került, ahol egyébként 24 + 2 megapixeles kamerakombináció pillantható meg, portrémóddal és hasonló nyalánkságokkal. Az előlapon is dupla kamera figyel, méghozzá 20 + 2 megapixelen, ezért is lett a szenzorsziget szélesebb a P20 Lite-hoz képest.


(forrás: X-Kom) [+]

A Mate 20 Lite egyébként a Nova 3i számos tulajdonságát átveszi, ám kameraelrendezésben, küllemben és méretekben is akadnak eltérések. Nem úgy hardverben: közös a nyolcmagos Kirin 710 SoC és a Mali G51MP4 GPU, ami mellé a lengyel oldal szerint a Huawei 4 GB RAM-ot és 64 GB-os tárolót mellékelt. A microSD kártyát a dupla nanoSIM tálca egyik foglalatába lehet illeszteni. A phablet 3750 mAh-s telepet kapott, amely Type-C USB porton tölthető.


(forrás: X-Kom) [+]

A lengyel oldal szerint a Mate 20 Lite egyelőre még 8.1-es Androidot és EMUI-t futtat a referenciakészülékekre már elérhető Android 9 Pie helyett, és 1600 zlotyi ellenében lehet kosárba helyezni, ami 121 ezer forintnak felel meg.


(forrás: X-Kom) [+]

Mivel a Huawei lengyel oldala még nem listázza a phabletet, a fenti adatokat tájékoztató jellegűen érdemes tekinteni. Összességében mindenesetre ígéretes a legolcsóbb Mate 20 phablet, és kíváncsian várjuk, hogy nálunk mikor lesz elérhető, illetve az itteni adóterhekkel együtt mennyit kérnek majd el érte.

Azóta történt

  • Huawei Mate 20 Lite - egy híján húsz

    Még az új csúcsmodellek előtt befutott a Lite verzió, friss Kirin 710-zel, négy kamerával és persze egy méretes, notchos kijelzővel. Megszorongatja a flagship killereket?

Előzmények

Hirdetés