Megérkezett az negyedik Apple Watch

Hirdetés

Természetesen a szokásos bevezetővel indult az új órák bemutatója: az Apple Watch az elsőszámú okosóra a piacon eladások tekintetében. A legújabb széria megújítja a dizájnt, 38 és 42 milliméteres házak helyére 40 és 44 milliméteres páros érkezett, kicsit lekerekítettebb az összkép, de alapvetően nincs komoly változás, a korona a régi helyén maradt, és kezelni továbbra is az érintőképernyőn keresztül fogjuk, ami a cég állítása szerint kényelmesebb lesz, és több információ is kifér a megjelenítőkre. Mostantól a digitális koronára is jut haptikus visszajelzés, ami szintén újdonság.


[+]

Hardveres téren van némi fejlődés, az S4 rendszerchip 64-bites, kétmagos, és a grafikus gyorsító is új, így állítólag akár kétszeres teljesítményre képes elődjéhez képest. Fejlődött a gyorsulásmérő és a giroszkóp, az új generációs érzékelők segítségével pontosabban tudja érzékelni viselője esetleges balesetét, így azonnali segítséget tud hívni, ha tényleg nagy a baj. Erőteljesebb lett a hangszóró, ami megkönnyíti a telefonbeszélgetéseket.


[+]

Pulzusunkat továbbra is élénken figyeli az óra, ráadásul egy EKG-szenzor is jutott rá (ez utóbbihoz az ujjunkat kell a koronára helyezni, mintha csak egy Wiwe-ot próbálgatnánk), így már magabiztosabban tud figyelmeztetni is, ha valami látszólag nincs rendben. Prevenciós jelleggel a légzést segítő Breathe app is kezdi kinőni magát, most már a rezgéseken túl watch face-megjelenésként is aktiválhatjuk.


[+]

Az üzemidő kapcsán a kulcskifejezés az "egész napos" volt, 18 órás normál üzemidő és 6 óra, edzéssel töltött idő volt az említések között. A normál, Bluetooth 5-ös és GPS-es változat nettó 399 dollárért indul Amerikában, eSIM-mel ugyanez 499 dollárba fog kerülni. A WatchOS 5 szeptember 17-étől érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Megújulhat az Apple Watch formaterve

    A KGI prognózisa szerint az Apple Watch negyedik generációjánál érdemes némi változásra számítani.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés