Megérkezett a Galaxy Watch is

  • (f)
  • (p)
Írta: szentkuti11 | 2018-08-09 20:45 | Forrás: Mobilarena

A Note9-re megannyi előzetes után mindenki számított, de a frissített óracsalád bemutatási dátuma kérdéses volt. Jött egy egészen pici és egy komolyabb méretű változat.

Elhagyta a Gear nevet a Samsung okosóra-szériája, de ettől függetlenül az alapok nem változtak, továbbra is a Tizen OS, egész pontosan a 4.0-s verzió adja a szoftveres hátteret, maradt a kerek forma, a kezelést segítő, forgatható lünetta és a belső fejlesztésű hardver, ami ezúttal az Exynos 9110 kódjelű, kétmagos, 1,15 GHz-es órajelű processzorral szerelt darab.

Kicsi és nagy egymás mellett
Kicsi és nagy egymás mellett [+]

Kétféle méretben jön: a nagyobb 46 milliméter átmérőjű számlapot kapott 1,3"-es (33 mm-es) átmérőjű kijelzővel, a kisebb pedig 42 milliméteres külső átmérővel és 1,2"-es (30 mm-es) kijelzővel. A technológia mindkét esetben Super AMOLED, szemre kimondottan élénk világítással és 360 x 360 pixeles felbontással. A védelemről Gorilla Glass DX+ üveg gondoskodik.

Az én karomon a nagyobb, 42 milliméteres verzió látható
Az én karomon a nagyobb, 42 milliméteres verzió látható [+]

A szíj is eltérő, 22, illetve 20 milliméteres, és bár cserélhető univerzális darabokkal is, a Samsung is többféle opciót kínál: a nagyobbhoz fekete, mélykék és szürke árnyalatok járhatnak, a kisebb esetén már olyan, élénkebb színek is játszanak, mint a piros, a sárga vagy a lila.

Szokásos érzékelők
Szokásos érzékelők, könnyen cserélhető szíj [+]

Az LTE-s modell 1,5 GB RAM-ot és 4 GB belső tárhelyet kapott, a Bluetooth-only verzió pedig 768 MB RAM-ot oszt be. A Bluetooth verzió 4.2-es, a Wi-Fi b/g/n-es, az érintéses fizetéshez elengedhetetlen NFC természetesen adott és az A-GPS/GLONASS alapú helymeghatározás is a paletta része. Szinte már magától értetődően megvan a vezeték nélküli Qi-töltés, ahogy az 5ATM + IP68 párost is, illetve a tényt, hogy bizonyos MIL-STD 810G teszteken is sikeresen szerepel. Van gyorsulásmérő, giroszkóp, hőszenzor és pulzusmérés egyaránt.

Kimondottan jó a kijelző háttérfénye
Kimondottan jó a kijelző háttérfénye [+]

A méretek közti különbség az akkumulátorban is megnyilvánul, 270 mAh jutott a kicsinek, míg a nagynak 472 mAh. Samsung és egyéb androidos készülékeken minimum 5.0-s rendszerverzió kell a működéshez, iPhone tulajdonosok pedig iOS 9-től felfelé csatlakoztathatják telefonjukhoz az órát. Itthon szeptember közepétől vehetjük meg az órákat, a kisebb 110 000, a nagyobb pedig 120 000 forintba kerül.