Még közelebb kerültünk a hajtogatható telefonokhoz

Hirdetés

A Samsung egy ismert, különleges szabadalom újabb részletét védette le az USPTO-nál, amiben egy táblagéppé kihajtogatható telefonról írnak. Még májusban volt először szó arról, hogy Project Valley néven valami ilyesmivel készül a dél-koreai gyártó, a készülék modelltípusa pedig SM-G929F volt, amivel számozásban még az S6 edge+ eszközt előzte meg. A Project Valley végterméke a hírek szerint Dél-Koreában és az európai piacokon lesz kapható, de a későbbiekben más régiókban is forgalmazásra kerülhet.


[+]

A fotók többféle lehetőséget mutatnak, érdekes egyébként, hogy például az iPod ikonja is felfedezhető némelyiken. Természetesen hiába akad több komponens terén is kapcsolat a Samsung és az Apple között, ez nem jelenti azt, hogy a kütyü terén is együttműködés folyik a két techóriás között. A szabadalom egyébként a Foldable Device and Method of Controlling The Same néven fut, vagyis az összehajtogatható készülék irányításáról, eljárásáról szól.


[+]

A leírás nem részletezi, hogy miként fog működni a különleges eszköz, vagyis hogy két különböző kijelzőről beszélünk, vagy az félbevágottról, esetleg valami egyedi érintéses megoldást alkalmaz a Samsung. Az ötlet mindenesetre kiváló, hogy aztán végül milyen vastag lesz és mennyire lesz időtálló egy ilyen szerkezet, arra majd a jövőben, akár januárban kaphatunk választ.


[+]

Előzmények

Hirdetés