Már elérhető az Android 6.0.1

Hirdetés

A jelentős újításokat tartogató Android 5.0-ra az indulás pillanatától ráfértek a komolyabb frissítések (WiFi- és hálózati gondok, memóriaszivárgás, stb.), a kisebb előrelépést jelentő 6.0 Marshmallow viszont a kezdetektől fogva stabil rendszer, persze az apróbb hibajavítások és havi biztonsági update-ek mindig jól jönnek. Pont ez a célja a most közzétett Android 6.0.1-nek.

Nem néz ki rosszul az 5X, de az elődmodell még ennél is kompaktabb volt
A Nexus 5X-ee is megérkezett az első számozott Android 6.0-s frissítés [+]

A Google jelezte, hogy elérhetők a telepítéshez szükséges képfájlok, amelyet az OTA-n, azaz vezetékmentes hálózatokon érkező frissítések követnek a Nexus 5, 6, 5X, 6P, Player, 7 (2013) és 9 készülékekre. Jelentős változásra azért nem kell számítani; a leglátványosabb talán az új emojik feltűnése a Google-billentyűzetben, illetve a vissza és alkalmazásváltó gombok elmozdulása táblagépeken a sarkak fele, ami méretesebb érintőkijelzők kezelésénél jöhet jól.

Azóta történt

  • Frissültek az új Nexusok

    Először az LG-féle 5X, kicsit később a Huawei által gyártott 6P kapott új verziót, funkcionalitás terén egyik sem hoz újat, inkább hibajavító jellegű frissítésről beszélhetünk.

Előzmények

  • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

    Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Marshmallow rendszerbemutató

    Elérhető a legújabb zöld robotos főverzió, az Android 6.0 Marshmallow végleges kiadása, mely elsősorban motorháztető alatti újdonságokat és finomhangolást kínál a Lollipopban bennmaradt bakik után.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

Hirdetés