Hirdetés

LG blog: az LG táblagépes kínálata

Ma már egyáltalán nem szokatlan, hogy egy táblagépen a koreai cég logója tündököl, noha az első olyan LG termék, ami megalapozta a jelenlegi modellpalettát még épp csak elmúlt két éves. Persze az LG sok piacra s sokféle készüléket gyárt és gyártott, volt azért előzménye annak, hogy mostanra letisztult és áttekinthető portfólióval rendelkeznek, de napjainkban kapható tabletek története a gyártónál 2013-ban kezdődött.

LG G Pad 8.3
[+]

A berlini IFA kiállításon bemutatkozó G Pad 8.3 remekül eltalált gép lett méretre, tudásra és árazásra is. A siker nem is maradt el, ezzel a termékkel tért vissza az LG a táblagépes piacra és ezt követően sok-sok G Pad fantázianevű készülék bukkant fel a koreaiak kínálatában, amelyekkel igyekeztek lefedni az igényeket. A modellszámozásból minden esetben lehetett következtetni a tablet kijelzőméretére, 7, 8 és 10,1 hüvelykes masinák érkeztek.

LG G Pad 7.0 doboz
[+]

A 7 inches tabletek azóta kikoptak a kínálatból (ez egyébként is jellemző, a növekvő méretű okostelefonok gyakorlatilag feleslegessé tették ezt a kategóriát), noha 2014-ben mi is teszteltünk egy ilyen masinát. Megjelenésekor a Snapdragon 400-as chipset és az 1 GB RAM középkategóriás termékké tette ezt az eszközt, ma már inkább belépő kategóriásnak mondanánk. Készült belőle 4G hálózatokon működő verzió is.

LG G Pad 8.0 kézben tartva
[+]

A 8.3-as modell mellett egy 8.0-s változat is piacra lépett hasonló hardverrel, szintén SIM-et támogató és WiFI-only változatban. Ez a termék (teszt itt) jelenleg is kapható, noha már bemutatkozott az utód G Pad II 8.0 néven. Forradalmi változások azonban nincsenek, a korábbi verzió 1 GB méretű RAM-ja 1,5 GB-os méretűre hízott, illetve az előlapi kamera felbontása növekedett kissé. Ezekkel a paraméterekkel a 7 inches modell eltűnése után ez a készülék lesz az LG belépő táblagépe. A 8.3-as G Pad sem tűnt el teljesen, hiszen nemrég bemutatkozott a második generáció, ebben Full HD kijelző, 2 GB RAM és Snapdragon 615 chipset található. Ez a konstrukció pedig egyértelműen a táblagépes piacon ritkásnak számító középkategóriát célozza, reméljük, hogy hamarosan itthon is forgalomba kerül.

Egész jól néz ki elölről (is)
A legerősebb G Pad: G Pad II 10.1 [+]

A legnagyobb méretkategóriában is már a második generációt nyüstölhetjük, a korábbi, 10,1 hüvelykes gép csak a kijelző méretében tért el a 7-es és a 8-as G Padektől, a már itthon is kapható újdonság viszont nagyot fejlődött hardveres tekintetben is. Mi is teszteltük a G Pad II 10.1-et, amiben már Snapdragon 800-as chipsetet, 2 GB RAM-ot, 4G képes SIM-et és Full HD felbontású kijelzőt talál a vásárló. Ez most a kínálat csúcsa, de ha a G Pad II 8.3 eljut Európába is, akkor könnyen népszerűbb lehet kompaktabb mérete és kellő hardveres ereje miatt, mint a legnagyobb LG táblagép. Akárhogy is: az LG az elmúlt két évben újraépítette a tabletes portfólióját és a jelek szerint nem állnak le, úgyhogy a továbbiakban is számíthatunk különböző méretű és erejű LG eszközökre nem csak az okostelefonok, hanem a tabletek között is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Bemutatkozott az LG G Pad III 8.0

    Az LG bemutatta az új, 8 hüvelykes kijelzővel rendelkező középkategóriás tabletjét, ami elsőként Kanadában válik elérhetővé.

Előzmények

  • LG G Pad II 10.1 LTE - jól bevált módszerek

    A dél-koreaiak táblagépe Full HD felbontású kijelzővel rendelkezik, de ami a 4G/LTE támogatás mellett igazán érdekes, hogy a régi Snapdragon 800 SoC-t szerelték bele.

  • LG G Pad 8.0 4G - kellemes átmenet

    A dél-koreai gyártó tovább bővítette táblagépes portfólióját, egy 8 hüvelykes IPS kijelzővel, Snapdragon 400 SoC-vel szerelt masinát adtak ki.

  • LG G Pad 7.0 - a következő epizód

    Az LG egyre komolyabban veszi a tabletes piacot, újdonságuk korrekt hardverrel rendelkezik és megkapta a legújabb rendszerfelületet is.

  • LG G Pad 8.3 - vissza a jövőbe

    Végre megint van LG táblagép a piacon. És ez főleg azért jó hír, mert egy kifejezetten korrekt, mégsem túlárazott masinát tett le a koreai gyártó. Így kell visszatérni.

Hirdetés