Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését

Ha csak egy gyártót érintene, a márkára gyanakodnánk, ám fél tucatnál is több, merőben különböző készülék esetében volt problémás az Android 8.0 Oreo frissítés, ami miatt az Essential eleve 8.1-es update-re koncentrálja erőforrásait. Így lehet, hogy a Google háza táján érdemes szétnézni a sok baki okán, persze a referenciakészülékek már 8.1-es verziónál tartanak. A két Galaxy S8 nagyjából egy hete részesült az első piacokon a 8.0 Oreo mellett a 9.0-s Samsung Experience felületet hozó csomagból, és a gyártók pont azért teszik frissítéseiket közzé először szűk körben, majd minden fordulóval egyre több ketyerére, hogy ha kritikus hiba csúszik a gépezetbe (és korán észreveszik), legalább a felhasználók kis százalékát érintse csak.

A Samsung Galaxy S8 és az S8+ kijelzője szinte kitölti az előlapot
A Samsung Galaxy S8 és az S8+ [+]

Nos, úgy tűnik, hogy pont ez történt: a SamMobile információi szerint hivatalosan is leállt az S8 és az S8+ oreós frissítése. A SamMobile emellett a saját szerverein tárolt, de teljesen érintetlen frissítő képfájlok közzétételét is visszavonta, mivel többeknek akadt gondja azok telepítésével az Odin szoftvercsomag segítségével. Egyelőre nem tudni, pontosan mely kritikus hiba vagy hibák miatt kellett az OTA frissítést megszakítani, a jó hír viszont az, hogy a közzététel általában pár nap után, rendbe szedett felülettel újra szokott indulni.

Azóta történt

Előzmények

  • Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra

    Lezárult a béta program, az érintett készülék felhasználóinak egy része már meg is kapta a véglegesnek mondható rendszert.

  • Android 8.0 Oreo rendszerbemutató

    Bár főleg a motorháztető alatt történtek az Android 8.0 legfőbb változásai, azért tudunk mutatni olyat, ami a felhasználónak is feltűnhet. Íme az Android, kekszes ízvilággal.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés