Különlegesen kávamentesített az Oppo Find X

Hirdetés

A kávamentesítés az idei év egyik meghatározó irányvonala, az Oppo pedig a sokáig parlagon hagyott Find-széria felélesztésével mutatja meg, mire képes ebben a témában. A hivatalos bemutató a cikk írásának pillanatában még nem történt meg (frissítés: ez azóta megtörtént), a The Verge azonban az esti esemény előtt szinte mindent megmutatott az Oppo Find X és annak 93,8%-os kijelző/előlap aránya kapcsán. Nem, nincs notch, a trükk a kamerarendszerben van, ami igény szerint tud, kis motor segítségével 0,5 másodperc alatt kicsúszni a készülékházból.

300 000 fölötti alkalommal volt tesztelve a mechanika és a motor, így várhatóan többéves használat utána sem lesz vele baj. A Verge szerkesztői kipróbáltak egy előszériás modellt, állításuk szerint villámgyors, egyáltalán nem kelletlen a rendszer működése, kameraalkalmazás indításakor is azonnalinak érződik a mozdulat. Arcalapú azonosításkor is hasonló a helyzet, erre szükség is van, hiszen az ujjlenyomat-olvasó lemaradt.

A kicsusszanó egység elöl egy 25 megapixeles, 3D arcazonosításra használható szelfikamerát, hátul pedig egy 16 + 20 megapixeles kettőst kapott. Elöl-hátul üvegfelületeket látunk, az elöl látható kijelző pedig OLED, és ahogy azt rengeteg korábbi eszköznél láttuk, szélein enyhén lekerekített a kialakítása. 19,5:9-es a képarány, 6,42 hüvelykes képátlón. Az Oppo sem maradt ki az animoji-őrületből, ők 3D Omojinak hívják a technológiát, rövid animációt lehet készíteni többféle virtuális állattal.


[+]

Hardveresen természetesen minden benne van, amit 2018 derekán egy csúcsmobiltól elvárhatunk, Qualcomm Snapdragon 845 rendszerchip, 8 GB RAM, 256 GB-os belső tároló, illetve egy 3730 mAh kapacitású akkumulátor, ami az Oppo-féle VOOC technológiával villámgyorsan feltölthető. A készülék Az Android 8.1 Oreót futtatja a jól ismert Color OS legújabb, 5.1-es kezelőfelületével.


[+]

A mobil az ázsiai régiókon kívül Észak-Amerikába és Európába is megérkezik, de az árazás természetesen nem visszafogott: 1000 euró, azaz a jelenlegi árfolyamon körülbelül 322 000 forint lesz a mi régiónkra vonatkozó ár, de lehet még feljebb is menni: érkezik az Automobili Lamborghini Edition, ami a gyártó logójával feldobott külsőt, 512 GB-os belső tárhelyet kap, ráadásul világelsőként hozza a Super VOOC technológiát, amivel 35 perc alatt lehet nulláról teljesen feltölteni az akkumulátorát. 1700 eurós ára körülbelül 550 000 forintot jelent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

  • Menőbb lehet a Find X a Vivo Nexnél

    A legfrissebb előzetes szerint nem lesz notch az Oppo Find X előlapján, az alsó káva pedig a Vivo Nex "állánál" is keskenyebb lehet.

  • Frissítve! Itt az Oppo Find X specifikációja

    A Twitter poszt nagyon megbízható forrásra hivatkozik az adatok származását illetően, ami többek között a méreteket is felfedi.

  • Idén jön az Oppo Find X

    Az Oppo Find szériájának következő modelljére nagyjából négy éve várunk minden évben az aktuális csúcshardverrel.

Hirdetés