Eltérő RAM/tárhely variációkban érkezhet a két Galaxy S9

Kínai forrásból érkeztek meg az első tippek az MWC-re várt Samsung csúcskészülékek konfigurációját illetően, amelyek ismét azt az előrejelzést erősítik meg, miszerint a méretesebb Galaxy S9+ kap ütősebb felszereltséget, szembemenve a tavalyi trendekkel. Elég valószínű, hogy errefelé, illetve Ázsia egy részén Exnos 9810-zel, másutt pedig Snapdragon 845-tel fog piacra kerülni a két S9, és most már arra is egybecsengő tippek érkeztek, hogy csak a nagyobbik, 6,2"-es modell kap dupla kamerát a hátlapon.

A Samsung Galaxy S8 és az S8+ kijelzője szinte kitölti az előlapot
A két Galaxy S8 után (fent) a két S9 is hasonló külsőt kaphat, a méreten túl ugyanakkor a hardveres konfiguráció is eltérhet [+]

Ez utóbbi 6 GB RAM-mal és 64 GB-os tárolóval nyithat, de elérhető lehet 128, 256 és a piaci igényektől függően akár 512 GB-os változatban is. Ezzel szemben kisöccse, az 5,8"-es Galaxy S9 64 és 128 GB-os konfigurációban is 4 GB RAM-nál maradhat, ami sajnálatos volna, lévén az androidos multitasking meghálálja a temérdek memóriát, akár az iPhone X ellenében. Az eltérő kamera és RAM konfiguráció aligha fog rajongókat szerezni, hiszen sokan nem hardveres, hanem kényelmi és szimpátia okból döntenek a kisebbik vagy nagyobbik modell között.

Tovább faraghat a Samsung a kávákból, jobbra állítólag egy S9-hez gyártott védőüveg pillantható meg
Tovább faraghat a Samsung a kávákból, jobbra állítólag egy S9-hez gyártott védőüveg pillantható meg (forrás: Android Headlines) [+]

Persze az ár is beleszólhat, és az Apple-nél évek óta szokás a drágábbik modelleknek extra tudást biztosítani (lásd kamerák), valamennyi előnnyel pedig a lekerekedő szélű S7 edge is rendelkezett a lapos képernyős Galaxy S7-tel összevetve. Formai különbségre ezúttal nem kell számítani, az S8 párossal összevetve azonban úgy tűnik, sikerült alulról faragni a még meglévő kávából. Erre utal a fenti, jobb oldali edzett védőüveg az egyik tartozékgyártótól.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés