Kitűnő negyedév az Apple mögött

Hirdetés

Az Apple sajtóközleményben bejelentette: az április elejétől június végégi tartó időszakban (amit Cupertinóban a harmadik pénzügyi negyedévként könyvelnek el), 53,3 milliárd dolláros árbevételre tett szert (14,64 billió forint). Ez 17%-kal nagyobb árbevételt jelent 2017 hasonló időszakával összevetve, és az egy részvényre jutó nyereség növekedése 40%-ra rúgott. Az befolyt pénz 60%-át a nemzetközi (Egyesült Államokon kívüli) eladások és vásárlások tették ki, és nem meglepő módon az iPhone volt ennek a negyedévnek is a motorja.

A csomagolás a megszokott, a benne lévő csúcskészülék viszont merőben más, mint az eddigiek
Notch ide vagy oda, továbbra is rendkívül népszerű az iPhone [+]

Tulajdonképpen az Apple az egyetlen gyártó, amelyik újra meg újra tetemes profitra képes szert tenni az okostelefonok körében. 41,3 millió darab eladásával és a magas árcímkével ez érthető is: csak az iPhone-ok után 29,9 milliárd dollár folyt be (8,12 billió forint). Az iPad is jól fogyott (11,55 millió darab, 4,74 milliárd dollár), a Mac vonal 3,72 milliós eladást tudhat maga mögött (5,33 milliárd dollár), a szolgáltatások után 9,54 milliárd dollár folyt be, a többi termék pedig további 3,74 milliárd dollárt termelt. A következő negyedévben Cupertino ennél is jobb eredményre számít: 60 és 62 milliárd dollár közé várja a céges árbevételt, 38-38,5%-os bruttó árréssel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPad (2018) - régi ismerős

    Az amerikai gyártó nem sokat változtatott az új iPad dizájnján, maradtak a kitaposott ösvényen. Az ára viszont kellemesebben alakul, ami miatt biztosra vehető a siker.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés