Kisebb Mi Mix-re vágytál? A Doogee megoldja

Kétféle logika szerint, ám egy céllal született meg a Xiaomi Mi Mix és az LG G6 / Galaxy S8: száműzni az előlapról a felesleget, és amit csak lehet, képernyővel megtölteni. A Xiaomi odáig feszítette a határokat, hogy a Sharp Aquos Crystal X-hez hasonlóan mindentől megszabadult legfelül, a beszélgetési hangszórót beleértve, tesztünk szerint komolyabb kompromisszumok árán.

Biztosak vagyunk benne, hogy előbb-utóbb a Galaxy S8 klónok is megjelennek, addig viszont befut a Mi Mix Elephone-féle variációja, és most úgy tűnik: a Doogee Mix is. Igen, tényleg ezt a nevet kapta a kínai gyártó kávamentes phabletje, amelyről élőképek is készültek, tehát már elhagyta a virtuális tervezőasztalt. A GizChina információi szerint egy 5,5 hüvelykes kijelzővel megáldott masináról lesz szó, azaz 6,4-es Xiaomi szupertelefonnál lényegesen kisebbről, ezért szemre az alsó káva kicsit szélesebb, viszont odafért az ujjlenyomat-olvasó.

A Doogee Mix a Xiaomi Mi Mix társaságában
A Doogee Mix a Xiaomi Mi Mix társaságában [+]

Azt is ki lehet szúrni, hogy felül igen keskeny, hagyományos beszélgetési hangszóró kapott helyet, a másik oldalon pedig dupla kamerarendszer. Az egyik 16, a másik 8 megapixeles rögzít majd, míg az előlapi, nyilván alulra került modul 5 megapixelen. Hátul természetesen ledes villanó is van. A többi kávamentes rivális árazásának várhatóan alávágó Doogee Mix kiszereléstől függően vagy a nyolcmagos Helio X25-ös SoC-vel és 4/32 gigabájtos RAM/tárhely kombinációval, vagy 6/128 gigabájttal és Helio X30-cal lesz megvásárolható.

Virtuális térben így mutat a Doogee Mix a két legfrissebb iPhone mellett
Virtuális térben így mutat a Doogee Mix a két legfrissebb iPhone mellett [+]

A mikorról és a mennyiről egyelőre korai lenne beszélni, azt viszont már most tudni, hogy az előlapi, 1080 x 1920 pixeles AMOLED panelt a Samsung szállítja. A Doogee Mix állítólag mindössze 130 grammos lesz, ami erősen kérdőjeles, főleg a 3500 milliamperórásnak ígért akkumulátor tekintetében. Mindenesetre, aki eddig egy kisebb Mi Mixre vágyott, most felírhatja a Doogee megoldását a naplójába.

Azóta történt

Előzmények

  • Fehér Xiaomi Mi Mix bukkant fel

    Ezúttal egy webshop kínálatában jelent meg a Xiaomi Mi Mix fehér színmegjelöléssel, ami az eddig kiszivárgott képek alapján nem is lehetetlen.

  • Xiaomi Mi Mix - szép-szép, de otthonra nem kéne

    A kínai gyártó koncepciókészüléke papíron minden tekintetben lenyűgöző, a gyakorlatban azonban korántsem kompromisszummentes. De mutathatja az utat.

  • Újabb kémfotón a Xiaomi Mi Mix Nano

    A Xiaomi abszolút csúcskészülékével, a Mi Mixszel szemben legfeljebb annyit tudtunk felhozni, hogy túl nagy. Ezt valószínűleg a Xiaomi is érezte: jöhet a Nano.

  • Xiaomi Mi Mix Mini, te vagy az?

    A Xiaomi abszolút szupertelefonja, a Mi Mix már így is lenyűgöző, kisebb méretben pedig valószínűleg egyenesen ellenállhatatlan lesz.

Hirdetés