Kétféle kiadásban érkezhet a Huawei Mate 9

Egy rakás újonnan kiszivárgott renderkép alapján kétféle kialakításban számíthatunk a Huawei Mate 9-re.

Hirdetés

Evan Blass nem viccel, ha értékes információk megosztásáról van szó; ma a Google feltételezett okosórájáról fecsegett a Twitteren, tegnap pedig a a Huawei csúcsphabletjét mutatta meg, legalábbis elölről. A november 3-án bemutatásra kerülő eszközről már számos, csak éppen meg nem erősített információval rendelkezünk. A GFX Bench adatai alapján a Mate 8 5,9 hüvelykes utódjába a HiSilicon Kirin 960-as chipset mellé 4 GB operatív és 64 GB belső memória jár, de a pletykák szerint a mégcsúcsabb csúcskészülékbe akár 6 GB rendszermemóriát és 256 GB tárhelyet is pakolhatnak.

Az alsó sorban elvileg a Huawei Mate 9 Long Island kódnéven futó csúcsváltozata látható
Az alsó sorban elvileg a Huawei Mate 9 Long Island kódnéven futó csúcsváltozata látható (forrás: @evleaks) [+]

A eddigi renderképek főleg a színváltozatokról, szám szerint ez hét darabot jelent, és a Leica által dedikált dupla hátlapi kameráról árulkodtak, míg tegnap, ma pedig ráerősítve az értesülésekre, már kétféle kialakítást fedtek fel a kiszivárgott anyagok. Ennek alapján lehet egy hagyományos kijelzős verzió, amivel már találkoztunk, illetve egy kétoldalt íves kialakítású megoldás is, ami ránézésre kísértetiesen hasonlít a Samsung nagyobb méretű edge készülékeire, például már csak a fizikai Home gomb okán is. Elvileg ezek felbontása is nagyobb lesz az alapmodellénél, így az íves kiadás esetében már QHD panelekben bízhatunk.

A dupla hátlapi kamerát ezúttal is a Leica fémjelzi
A dupla hátlapi kamerát ezúttal is a Leica fémjelzi [+]

Ami a hátlapot illeti, a tegnapi értesülésekkel egybecsengő kép látott napvilágot, amin egy nagyobb és egy kisebb készülék minimálisan eltérő dizájnnal látható, cserébe mindkettőn felismerhető a Leica által támogatott dupla hátlapi kamerarendszer, valamint a hozzá tartozó lézeres fókusz és a kéttónusú LED segédfény. A méretkülönbség oka nem tisztázott, elképzelhető, hogy csak az eltérő kialakításból adódik. A képességeket illetően viszont mindkét esetben f/2.0 rekeszérték mellett 20 megapixelre számítunk. A Manhattan és Long Island kódnéven emlegetett készülékek közül ez utóbbi tűnik a magasabb felbontású, ívelt kijelzős high-end megoldásnak, noha egyelőre úgy tudjuk, nem fogja átlépni a kínai piac határait.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés