Készül a Lumia 530

Hirdetés

A vietnami Mainguyen online áruház weboldalán rendszerint már a hivatalos premier előtt elérhetőek az olcsóbb készülékek adatlapjai, így többek között a Samsung Galaxy Core 2 és Pocket 2 is a tervezettnél hetekkel korábban leleplezésre került. A viszonteladó kínálatában nemrég a szintén bejelentésre várló Lumia 530 részletes adatlapja is felbukkant, mely műszaki paraméterei kissé ellentmondásosnak tűnnek. A minden idők legsikeresebb Windows Phone készülékének tartott Lumia 520 utódja 4 hüvelykes, 480 × 854 képpontos kijelzővel és 1,2 GHz-es négymagos processzorral érkezik majd, de az adatlap szerint a hátoldalra egy 5 megapixeles fixfókuszos kamera került, mely képalkotás terén igen komoly visszalépést jelent.

A legalsó szegmensben a Microsoft telefonos részlege továbbra is az 512 MB operatív memóriát erőlteti, mely a platform remek optimizációjának köszönhetően tökéletesen elegendő az alapszolgáltatások eléréséhez, ám néhány alkalmazás letöltését és telepítését ez lehetetlenné teszi. További visszalépés a 8 helyett 4 GB belső tárhely jelenléte, illetve a 9,9-ről 11,7 milliméterre való „felhízás” is kissé indokolatlannak tűnik. A Mainguyen információi szerint a kétkártyás Lumia 530 fehér, szürke, zöld és narancssárga árnyalatokban kerül forgalomba.

Azóta történt

  • Piacon a Nokia X2

    Az Android-alapú fejlesztések háttérbe szorítása ellenére a Microsoft végül mégis piacra dobta a Nokia X sorozatának korábban beharangozott második generációját.

  • Fotón a Lumia 730

    Felturbózott műszaki paraméterekkel érkezik a Carl-Zeiss optikával felvértezett Lumia 720 rövidesen leleplezésre kerülő utódja.

Előzmények

  • Elérhető a Lumia Cyan rendszerfrissítés

    Számos új szolgáltatással és az olcsóbb Lumia modellek tulajdonosainak szánt kellemes meglepetéssel debütált a Microsoft kezében lévő Nokia telefonos részlegének felturbózott Windows Phone 8.1 frissítése.

  • Lumia 520 – túl a tizenkétmillión

    A Microsoft első ízben hivatalos számadatokat is közölt a legolcsóbb Windows Phone modell piaci szerepléséről.

  • Felbukkant a két SIM-es Nokia 530 az FCC oldalán

    A finnek újdonsága az Egyesült Államok Hírközlési Hatóságának oldalán jelent meg, a jóváhagyást tartalmazó dokumentum szerint a telefon két kártyát is kezel.

  • Sajtóképen a Lumia 530

    Valamivel nagyobb fizikai méretű kijelzővel és virtuális kezelőszervekkel érkezik a Microsoft legolcsóbb Lumia modelljének frissített kiadása.

Hirdetés