Készlethiány a Mi 6-ból is?

Hirdetés

Ha nem is robbantott akkorát a pár hete bemutatkozott Xiaomi Mi 6, mint a kávamentes Mi Mix, a forintosítva 110 ezer forint környékén induló, 6/64 gigabájtos, Snapdragon 835-ös csúcsmobil elképesztő ár/érték aránnyal rendelkezik, főleg ha a cseppálló kivitelt és a dupla hátlapi kamerát is idevesszük. Nem csoda, hogy a hazai piacon az első villámakció darabjait azonnal elkapkodták, és sokan várják a következő lehetőséget a Mi 6 valamely variánsának megkaparintására. A csúcsot egyébként a 6/128 gigabájtos, kerámiaborítású változat jelenti 130 ezer forintnak megfelelő jüanért, bár ez (akárcsak a hasonló burkolatú Mi Mix) eleve korlátozottabb számban készült és készül.

A fekete Mi 6 a szintén jó ár/érték arányú Redmi Note 4 mellett pózol
A fekete Mi 6 a szintén jó ár/érték arányú Redmi Note 4 mellett pózol [+]

Nos, a MyDrivers megtudta, nem csak ez a fajta kivitel szenved beszállítói nehézségekkel, jelenleg a 10 nanométeres csíkszélességen gyártott Snapdragon 835-ből sem érhető el messze akkora mennyiség a Xiaomi számára, amely a népes rajongótábor igényeit kielégítené. Ami a kerámiaborítást illeti, a MyDrivers kiemeli: nem csak az előállítás nehéz és a kihozatal alacsony, a költségek is megugranak ezt a fajta burkolatot használva. A Xiaomi egyébként tradicionálisan a Redmi vonalon produkál óriási eladásokat, azaz a csúcsmodellek nem teljesítenek annyira jól, mint az alacsonyabb árazású darabok. Éppen ezért lenne kiemelkedően fontos a gyártónak, hogy még az év első felében elég Snapdragon 835-ös Mi 6-ot el tudjon passzolni, hiszen ilyen okostelefonból egyelőre még kevés van piacon. Igaz, jelenleg Mi 6-ból is.

Azóta történt

  • Jerry vs. Mi 6

    Zack (aki szokta magát Jerrynek is nevezni) most a Xiaomi zsírúj csúcskészülékét karcolgatja és hajlítgatja. Nyilván az emberiségért.

  • Xiaomi Mi 6 - helyi kiskirály

    A Xiaomi csúcskészüléke egészen kiváló, a legújabb hardveres alapokra helyezett prémium készülék, továbbra is meglepően kedvező árazással, és némileg komplikáltabb lokalizálási lehetőségekkel.

  • Csak száz darab ezüst-higany Mi 6 lesz elérhető

    Augusztus 3-án gyorsnak kell lennie annak, aki meg akar kaparintani egyet a Xiaomi Mi 6 különlegesen tükröződő kiadásából.

Előzmények

Hirdetés