Késik a telefon, mégis 1,2 milliárd dollárra becslik az Essential értékét

Hirdetés

Van is meg nincs is az Android atyjának készterméke: tavasszal leplezte le Andy Rubin az Essential PH-1 okostelefont, és jó pár hete várnak az első előrendelők a kávamentes kijelzővel és titánötvözet házzal rendelkező csúcsmobilra.

Hangszóró a felső peremen, kamera az értesítési sáv közepén, kompromisszumok kizárva
A PH-1 az egyik legkülönlegesebb mai okostelefon. Pontosabban az egyik legkülönlegesebb holnapi [+]

A közben lezajlott személycserék és kellemetlen magyarázkodások ellenére a fiatal vállalat ígéri: lesz Essential Phone, Rubin a tömeggyártó sorokról legördült néhány darabot meg is mutatott, a napokban pedig kiderült, mikor lesz az első publikus betekintő esemény, ahol élőben is meg lehet ismerkedni a különleges kialakítású csúcsketyerével.

Augusztus 25-én lesz az első Essential Phone esemény, ahol a PH-1 megtekinthető lesz
Augusztus 25-én lesz az első Essential Phone esemény, ahol a PH-1 megtekinthető lesz (forrás: Droid Life) [+]

A dátum augusztus 25-e, Los Angeles, ami azt is jelenti, hogy várhatóan addig sem teljesíti az Essential a jóval korábbra ígért előrendeléseket. Persze új vállalkozásként a start mindig nehéz, gondoljunk csak a OnePlus kezdeti bukdácsolására. A lényeg, hogy amikor megjelenik, a végtermék ne szenvedjen komoly gyermekbetegségektől.

Ezt az Essential stabil anyagi háttere (az Amazon, a Tencent és az Access is a komoly befektetők között van) és persze Rubin rutinja garantálhatja, éppen ezért a Bloomberg már 1,2 milliárd dollárra becsli a vállalat értékét úgy, hogy egy darab PH-1 telefont nem szállítottak le. A kérdés továbbra is az, hogy pontosan mikor kezdik és milyen mennyiségben. Az 5,71 hüvelykes, Snapdragon 835-ös, phabletet az Egyesült Államokban alsó hangon 700 dollárért lehet kosárba helyezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés