Kamerák előtt pózolt a BlackBerry Venice

Hirdetés

Akárhogy is nézzük, a BlackBerry egyik utóbbi években bemutatott telefonját sem kísérte akkora figyelemmel a sajtó, mint a Venice kódnéven fejlesztett készüléket. A mobilról már számos dolog napvilágot látott, rövid videó került fel nem olyan régen az internetre, melyen a főbb tulajdonságok tekinthetők meg, de már azt is több forrás közölte, hogy a burkolat alatt egy Snapdragon 808 chipset dübörög majd. A Venice legnagyobb ütőkártyája egyértelműen az Android operációs rendszer lehet, hiszen eddig ilyen eszközt még nem lehetett látni a kanadai vállalattól.

Kicsúsztatható lesz a billentyűzet
Kicsúsztatható lesz a billentyűzet

Ugyan megannyian kétkedve fogadták sokáig, hogy a BlackBerry a zöld robotos rendszert is felhasználja, a vezérigazgató, John Chen szavai egyértelműen a változás szeleire utalnak. A CEO szerint a cég eszközeinek sokkal több alkalmazásra lenne szükségük, illetve ugye korábban azt is mondta, hogy ha elég biztonságossá tudják tenni az Androidot, akkor miért ne próbálnának meg valami újat. Sokan egyébként úgy vélik, hogy a BlackBerry ezzel kettéválasztja a felhasználói és az üzleti szektort, és utóbbira hegyezné ki saját szoftverét.

Az OIS kamera 18 megapixeles lesz
Az OIS kamera 18 megapixeles lesz

Visszatérve a Venice-re, most olyan képek kerültek fel róla az internetre, melyek nem render-, hanem valóságos képek, vagyis elméletileg tényleg valahogy így néz majd ki a végleges változat. A bekapcsológomb nem felül, hanem a jobb oldalon látható, ami nyilván egyértelmű döntés, hiszen egy felcsúsztatható készüléknél elég buta dolog lett volna a mobil tetején elhelyezni. Lesz külön SIM és microSD foglalat is.


[+]

A hátlap ékessége a 18 megapixel felbontású, optikai képstabilizátorral és dupla ledes villanóval ellátott kamera, amitől ezeket a specifikációkat elnézve igencsak sokat lehet várni. Más téren sem hagy majd cserben a Venice, az említett Snapragon 808 chipset az 5,2 hüvelykes, QHD felbontású kijelzőt hajtja majd meg, méghozzá 3 GB RAM társaságában. A BlackBerry újdonsága valamikor október-november környékén kerülhet forgalomba, és remélhetőleg már a berlini IFA kiállításon közöl róla információkat a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés