Ingyen javítják az alaplaphibás iPhone 8-akat

Hirdetés

Az Apple alaplap-csere programot hirdetett, mivel a gyártó vizsgálata szerint nagyon kis százalékban ugyan, de lehetnek olyan készülékek, amelyek gyártási hibás alaplappal kerültek forgalomba. Ez a probléma kizárólag az iPhone 8-as modellt érinti, a szériából is csak azokat a példányokat, amelyeket a megjelenést követő első hat hónapban értékesítettek. Az Apple eladási mutatóit nézve az a nagyon kis százalék is szignifikáns darabszámot jelenthet.


(forrás: iFixit) [+]

Az készülékeket a gyártó hivatalos márkaképviseletei ingyenesen javítják, a felhasználók ezen a linken ellenőrizhetik a szériaszám alapján, hogy az eszköz érintett-e. A probléma jellegzetes tünetei a következők: véletlenszerű és váratlan újraindulás, a rendszer lefagyása, illetve a nehézkes bekapcsolás. Ha a készülék az első szériából való és ilyesmit tapasztalunk, érdemes élni az ingyenes javítás lehetőségével, viszont ha a készülék sérült, amibe a kijelző repedése is beletartozik, kénytelenek vagyunk kifizetni az alaplapcsere költségeit.

Kizárólag az iPhone 8-as modell érintett. A Plus nem.
Kizárólag az iPhone 8-as modell érintett. A Plus nem. [+]

Érdemes elolvasni a linken található további feltételeket, például a garanciális időszak nem tolódik ki az új fődarab beépítésével, így az eredeti vásárlástól számított jótállás pörög tovább a javított készülékek esetében is, viszont a vásárlástól számított három évig lesz érvényes. A gyártó továbbá korlátozhatja a javítás helyszínét a vásárlás eredeti helyének megfelelően, tehát nem garantált, hogy a program keretében a készüléket térítésmentesen javítják egy vásárlás helyétől eltérő országban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

  • Ezek az iPhone 8 új funkciói

    A Bloomberg egybegyűjtötte, mit hozhat a radikális újításnak ígérkező, OLED paneles iPhone

Hirdetés