Információk a Tab S2 folytatásáról

Hirdetés

Úgy döntött tavaly a Samsung, hogy elhagyva a megszokott 16:10-es képarányt, és a Galaxy Tab S modellek 2560 x 1600 pixeles megjelenítőjét, 4:3-asra és 2048 x 1536 pixelesre vált. Az ultravékony Tab S2 9.7 hozzánk is ellátogatott, és jól is teljesített, mondjuk az álló helyzetben alulra került sztereó hangszórók pont nem logikus változást hoztak, mivel mozizás közben az egyik oldalról jöttek csak a hangok. Már indiai importdokumentumok is céloztak a folytatásra vagy a Tab S2 széria vérfrissítésére, most pedig a GFX Benchben bukkant fel egy specifikációtáblázat, amely a lehetséges komponensekről árulkodik.

A Samsung Galaxy Tab S2 hosszanti oldalai kissé csapottak a kényelmesebb fogás érdekében
Hihetetlenül vékony lett a tavaly megjelent Tab S2 9.7[+]

Ezek szerint a nagyobbik, SM-T819 kódjelű készülék nagyjából megtartaná a tavalyi képátlót (a GFX Bench 9,6 hüvelyket ír) és a 2048 x 1536 pixeles megjelenítőt, a rendszerchipet viszont a Snapdragon 652-esre cserélné az Adreno 510-es IGP, 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló társaságában. Ez persze nem jelentene akkora előrelépést, mintha mondjuk a tavalyi csúcs Exynos, a 7420 kerülne a készülékházba, esetleg 4 gigabájt RAM-mal, ám a négy Cortex-A53 és négy Cortex-A72 mag teljesítményére sem lesz panasz az eddigi információk szerint. Az egyelőre találgatás kérdése, hogy ha tényleg érkeznek az új Tab S modellek, mikor, a Pocketnow mindenesetre nem zárja ki a február végi, MWC-s startot.

Azóta történt

  • Újabb hírek a Galaxy Tab S3-ról

    Az eddigi információk is arra mutattak, hogy a Galaxy Tab S sorozat legújabb tagja az idei első félévben érkezhet, most a specifikációról is megtudtunk pár dolgot.

  • Csúcstabletet mutathat be a Samsung Barcelonában

    Egyre valószínűbb, hogy a Samsung barcelonában tervezi bemutatni az immár két éves Galaxy Tab S2 utódját, amelynek specifikációja is határozottan körvonalazódik.

Előzmények

Hirdetés