Ilyen lesz az Android Pie a Galaxy S9-en

Gőzerővel dolgoznak a gyártók újabb készülékeik Android 9 Pie frissítésén, az XDA Developers fórumán pedig felbukkant a Galaxy S9+ még erősen bétás rendszerváltozata, Samsung Experience 10.0-val. Bár telepíteni a leghatározottabban csakis a vállalkozó kedvűeknek érdemes, mert ez nem egy publikus tesztrendszer, elég sok minden kiderül, hogy fog kinézni a felület Android Pie alapokon.

A Samsung Experience 10.0, Android 9 Pie alapokon A Samsung Experience 10.0, Android 9 Pie alapokon
A Samsung Experience 10.0, Android 9 Pie alapokon (forrás: XDA Developers) [+]

Az egyik látványos változás a számos lekerekített dizájnelem, ami főleg az új sötét téma esetében látványos. Emellett számos szekció kártyaszerű elrendezést kap.


A Samsung Experience 10.0, Android 9 Pie alapokon (forrás: XDA Developers) [+]

Úgyszintén újdonság az alsó navigációs sáv teljes elrejtése, felfele simítással elérhető vissza, kezdőoldal és alkalmazásváltó funkciókkal Persze a fenti dizájnelemek a kiadásra szánt rendszerváltozatig még bőven változhatnak, ennek az időpontja egyébként még nem ismert.


A Samsung Experience 10.0, Android 9 Pie alapokon (forrás: XDA Developers) [+]

Sikerült az XDA-nak ugyanakkor négy lehetséges Galaxy S10 modellre is utalást találnia a kódban. Beyond0 néven egy kisebb S10 érkezhet 5,8"-es képátlóval és oldalsó ujjlenyomat-olvasóval. A beyond1 egy szintén 5,8"-es kiszerelés lehet, csak egy hátlapi kamera helyett kettővel (és talán képernyőbe integrált biometrikus szenzorral), a beyond2 pedig a méretesebb S10+ tripla hátlapi és dupla előlapi lencsékkel. Egy beyond2 5G néven futó modell egy 5G modemmel szerelt S10-ről árulkodhat, persze azért ezekből a kódokból túl sok következtetést nem érdemes levonni.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum

    Semmin nem változtattak, de a dizájn és az S Pen képességei fejlődtek, az akkumulátor pedig nőtt. Ráncfelvarrás, de egy ennyire működő koncepción oktalanság is lenne módosítani.

  • A Galaxy S10 tripla kamerájának első részletei

    Bokeh vagy monokróm segédmodul helyett egy normál, egy nagylátószögű és egy zoomkamera kaphat helyet a jövő év elejére várt Samsung csúcskészüléken.

Hirdetés