Ilyen lehet az „iPhone 7 Plus” dupla kamerarendszere

Többen is megpróbálták az elmúlt években dupla hátlapi kamerával megbolondítani készülékeik fotós képességeit, melynek különféle okai lehettek. Az LG Optimus 3D a nevéhez méltóan térhatású fotók készítésére helyezte a hangsúlyt, a HTC One M8 kameráival jobban ki lehetett emelni az előteret a háttérhez képest, a Honor 6 Plus villámgyors fókuszálást és szimulált blendeállítást hozott be a képbe, az LG G5 pedig egy hagyományos látószögű lencse mellé egy nagylátószögűt is mellékelt, és az alkalmazáson belül könnyedén lehet zoomolni.

Állítólag az iPhone 7 Plus látható az alábbi kémfotón
Állítólag az iPhone 7 Plus látható az alábbi kémfotón

Az „iPhone 7 Plus”, illetve az  „iPhone Pro” pletykái kapcsán a dupla hátlapi kamera már megemlítésre került, most viszont néhány fotó is felbukkant, ezeket a kémhíreket „megerősítve”. Az egyik ilyen kép meglehetősen rossz minőségű, ám ez alapján máris születtek a potenciális phablet jelöltről jobb renderképek.

A Feld & Volk így képzeli el az iPhone 7 Plust
A Feld & Volk így képzeli el az iPhone 7 Plust

A Feld & Volk tok- és kiegészítőgyártó szerint egyébként akár mindkét új iPhone ilyen kamerarendszert kaphat, máshol viszont azt lehet olvasni, hogy a dolog az esetleges iPhone Pro kiváltsága lehet. Mivel a készülékek vékonyabbak lehetnek a tavalyiaknál, arról is szól a fáma, hogy a 3,5 milliméteres jack port helyett a fülest az újragondolt Lightning portba kell majd bedugni.

Az állítólagos dupla kamerarendszer a lencsék oldaláról
Az állítólagos dupla kamerarendszer a lencsék oldaláról

Egy másik forrás állítólag már magát a kameramodult kapta lencsevégre. Itt azt lehet olvasni, hogy a dupla rendszer egyik eleme optikai képstabilizálást, a másik pedig két-háromszoros optikai zoomot tesz majd lehetővé, bár egyelőre az nem világos, hogy ez a G5-höz hasonló hibrid zoomot jelent-e, vagy a lencse tényleg képes lesz gyújtótávolságot változtatni.

A dupla kameramodul hátulról
A dupla kameramodul hátulról

A PhoneArena kiemeli, hogy az Apple tavaly felvásárolta a LinX nevű vállalatot, melynek technológiái lehetővé teszik kitűnő minőségű fényképek, megnövelt mélységélesség és 3D-s fotók rögzítését. Március lévén még nagyon korai pletykákról van szó, arra viszont egyre több a célzás, hogy legalább egy iPhone valóban dupla hátlapi kamerával futhat be, és a 12 megapixeles felbontás is elhangzott már nem egyszer.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 6s Plus - extra felszereltség

    A nagyobbik almás készülék szélvészgyors az A9 chipsetnek köszönhetően, a testvérmodellhez képest nagyobb felbontású kijelző, jobb üzemidő és OIS-es kamera jellemzi.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés