Így működik az Oppo Find X kameramotorja

Hirdetés

Gyors egymásutánban állt elő a Vivo és az Oppo a maga notch- és szinte teljesen kávamentes készülékével, és a Find X a különlegesebb abból a szempontból, hogy nincs rajta ujjlenyomat-olvasó, sőt: a dobozból elővéve egy darab kamera sem.

A Find X elő- és hátlapján nemcsak látszólag nincs kamera: azok csak akkor emelkednek ki, ha szükség van rájuk
A Find X elő- és hátlapján nemcsak látszólag nincs kamera: azok csak akkor emelkednek ki, ha szükség van rájuk (forrás: My Fix Guide) [+]

Pontosabban van, csak az előlapi 25 és a hátlapi 16 + 20 megapixeles modulok és a villanók is a mutatós fém/üveg házba lettek rejtve, és csak akkor bújnak elő, ha a készülék üzemel, és az arcalapú azonosításhoz vagy a fényképezéshez szükség van rájuk.

Mozgás közben
Mozgás közben (forrás: My Fix Guide)

A Find X ezt motorikusan oldja meg, ami napi szinten rengeteg le- és felmozgatást jelent, a Vivo Nexszel szemben ráadásul nem egy apró modul, hanem egy széles sáv vándorol a házon belül, így sokakat érdekel, hogyan és milyen megbízhatósággal működik a dolog. A My Fix Guide benézett a motorháztető alá.


(forrás: My Fix Guide) [+]

A publikáció három részre osztja a Find X mechanizmusát: a sárgával keretezett rész maga a motor, pirossal a műanyag segédkarok láthatók a széleken, a kamerarészt tökéletesen függőlegesen kísérve a járatában, zölddel pedig a kábeleket jelölték, hiszen a kamerák képinformációját ugyanúgy továbbítani kell a Find X hardveres lelke felé, mintha nem lennének mozgó alkatrészei.


[+]

A házlapi, 16 megapixeles szenzor Sony IMX519 típusú optikai képstabilizálással, a 25 megapixeles előlapi pedig IMX576-os kódjelű, hasonló blendével. Az előlapi modulnak nem másodkamera, hanem 15000 láthatatlan pöttyöt az arcra szóró pontprojektor a társa a 3D-s feltérképezéshez, ami a biztonságos arcalapú azonosítás kulcsa.


(forrás: My Fix Guide) [+]

Valamit valamiért: a Snapdragon 845-tel és akár 8 GB RAM-mal és 256 GB-os tárolóval szerelt Find X 156,7 x 74,2 x 9,4 milliméteres és 186 grammot nyom, azaz tekintélyes méreteket és tömeget igényelt a motor és a kapcsolódó elemek beépítése. Cserébe a gyártó szerint az előlapon összejött a 90% fölötti képernyőarány, azaz arrafelé szinte mindent a 6,42"-es, 1080 x 2340 pixeles AMOLED panel borít.


(forrás: My Fix Guide) [+]

A fenti dizájn a kimaradt ujjlenyomat-olvasón túl még egy áldozattal jár, azt viszont már a vásárlónak kell meghoznia: a Find X-ért alsó hangon 1000 eurót kell kifizetni. Az innovációnak persze mindig megkérték az árát.

Azóta történt

  • A Mi Mix 3 is motorikus kamerával érkezhet

    A Xiaomi indította a kávamentes őrületet, és a harmadik generációs Mi Mix kínálhatja az eddigi legnagyobb előlapi képernyőarányt, legalábbis házon belül.

  • Újabb kémfotó a Meizu 16-ról

    Konkrétan az augusztus 26-ára várt csúcskészüléke előlapi védőüvege bukhatott le, méghozzá a kávamentes Oppo Find X társaságában.

  • Megbukott az Oppo Find X a hajlításteszten

    A motorikusan kiemelkedő kamerarésszel szerelt Oppo phablet messze nem olyan szívós, mint a Vivo Nex, amely meglehetősen látványos videóban demonstrálja remek konstrukcióját.

  • Belehúzott a Huawei, erősít a Xiaomi

    Több okostelefont szállított le az Huawei a második negyedévben, mint az Apple. A sencseni gyártó a második, a Xiaomi pedig a negyedik helyet csípte el a gyengülő mobilpiacon.

Előzmények

  • Menőbb lehet a Find X a Vivo Nexnél

    A legfrissebb előzetes szerint nem lesz notch az Oppo Find X előlapján, az alsó káva pedig a Vivo Nex "állánál" is keskenyebb lehet.

  • Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

    Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

Hirdetés