IFA 2015: Kezünkben a CAT S30 strapatelefon

Hirdetés

A CAT okostelefonok sokféle és egyre komolyabb strapaszabványnak felelnek meg, és mivel sok munkakörben vagy hobbinak hódolva szükség lehet a különféle mozaikszavakra és rövidítésekre, sorra jönnek ki a különféle védelemmel ellátott S-szériás variánsok. A legújabb delikvenst a Berlini IFA előestéjén, a ShowStoppers rendezvényen lehetett megtekinteni először, és mindjárt kezünkbe is kaptuk az elődjeire hasonlító, némileg mégis eltérő küllemű S30-at. A kissé szögletes, mégsem kényelmetlen S40 után az S30 oldalai kerekdedebbek lettek, így még inkább az ember tenyerébe simul a 141,9 x 72,74 x 13,25 milliméteres készülék, ami persze 185 grammos tömegével nem éppen könnyű, ám a súlyelosztása ideálisra sikerült. Azt mindjárt észrevettük, hogy ez a készülék kevésbé csúszós borítást kapott a minap teszteltnél.

Kerekdedebb oldalakat kapott a CAT S30 az S40-nél
Kerekdedebb oldalakat kapott a CAT S30 az S40-nél [+]

No de nézzük a lényeget, azaz milyen szabványoknak felel meg az S30: a MIL-STD 810G katonai minősítés szerint a rázkódásnak, Category 4 típusú vibrációnak, az 1,8 méteres elejtésnek, illetve a -25, valamint +55 fok közötti hőmérsékleteknek használat közben. Az IP68 védelem egy méter mélyen és 60 percig teljes vízállóságot és por elleni védelmet biztosít. És ha olajos vagy zsíros az ember keze? Az se baj, ezek az anyagok nem okozhatnak kárt a készülékben, amelyet vizes kézzel is gond nélkül lehet kezelni. A megjelenítőt Gorilla Glass 3-as üveglap védi.

A CAT S30 ezúttal FWVGA felbontású TFT panelt kapott
A CAT S30 ezúttal FWVGA felbontású TFT panelt kapott [+]

A 4,5 hüvelykes, sajnos csak FWVGA, azaz 480 x 854 pixeles TFT megjelenítőt és az Android 5.1.1 alapú szoftvert a 4G képes Snapdragon 210 hajtja meg (MSM8909) az Adreno 304-es IGP-vel. A belső tároló 8 gigabájtos, RAM-ból pedig 1 gigabájtot mellékelt a CAT nevet licencelő gyártó, a Bullitt Mobile. A Cat S30 microSD kártyát is befogad, legfeljebb 64 gigabájtosat. Kamerákból egy 5 megapixeles modul került a hátlapra és egy 2 megapixeles az előlapra, a telepméret pedig 3000 mAh. A megjelenésről és az árakról egyelőre nem tudtunk meg biztosat.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • Beépített hőkamerát kapott a CAT S60

    Ez az első okostelefon, ami ilyen szenzort kapott, külsőleg továbbra is jól néz ki, felszereltsége által pedig a közékategória felső szegmensébe került.

  • MWC 2016: Működés közben a CAT S60 hőkamerája

    Nagy sikere lehet az építőiparban és egyéb munkakörökben a CAT S60 hőmérsékleti értékeket is rögzítő hőkamerájának, amely mellé egy 13 megapixeles hagyományos modult is mellékelt a strapatelefon gyártója.

Előzmények

  • CAT S40 - több mint kilenc élete van

    A CAT új „elpusztíthatatlan” okostelefonja szerény specifikációkat rejt, ám a lényeg a külső burkolat szívósságán van, amely ellenáll mindennek, aminek csak egy strapakészülék képes lehet.

  • Ezúttal sem a hardverről szól a CAT új okostelefonja

    Bemutatkozott a CAT S40, a gyártó új, androidos strapamobilja, a hardver ezúttal sem túl combos, de a pofonokat valószínűleg elég jól fogja tűrni a készülékház.

  • CAT B30 - hagyományos munkagép

    Tesztalanyunk a numerikus billentyűzettel szerelt mobiltelefonok számát bővíti, ám különleges képessége, hogy víz-, por- és ütésálló, két SIM-et kezel és hosszú üzemidővel rendelkezik.

Hirdetés