IFA 2015: Bemutatkozott az Alcatel OneTouch Go Play és Watch

Hirdetés

Robusztus külső, ütésálló, vízálló és porálló kialakítás, IP67-es ipari szabványról szóló certifikáció, ezek a közös pontok az Alcatel új mobiljában és csatlakoztatott órájában, illetve természetesen az sem mellékes, hogy mindkettő az idei IFA kiállításon mutatkozott be.

Alcatel OneTouch Go Play
Alcatel OneTouch Go Play [+]

A Go Play névre hallgató telefon 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású, egyszerre maximum 5 ponton érzékelő TFT kijelzővel és 143,3 x 73,3 x 9,2 milliméteres dimenziókkal rendelkező készülékházzal jelent meg. Az Android Lollipop rendszer alatt futó mobil 8 megapixeles, autofókuszos kamerát kapott ledes segédfénnyel megtámogatva, videót rögzíteni Full HD-ben tud, amihez igénybe vehetünk digitális képstabilizálást. Az előlapra 5 megapixeles, fixfókuszos érzékelő került.

Alcatel OneTouch Go Play
Alcatel OneTouch Go Play [+]

A hardvere a középkategória alsó szegmensének egyik jól ismert tagja, a 64-bites Qualcomm Snapdragon 410 (MSM 8916) SoC-hez négymagos, 1,2 GHz-es processzor, 8 gigabájtnyi belső tárolóegység (a felhasználónak ebből csak 4 marad), 1 gigabájt RAM és microSD bővíthetőség tartozik. A mobil természetesen támogatja az LTE hálózatokat, illetve GPS, GLONASS, FM rádió, Bluetooth 4.1, WiFi 802.11 b/g/n és WiFi Direct is adott. A 2500 mAh kapacitáású akkumulátorral felszerelt mobil 8 színben lesz elérhető, az áráról még nincsenek konkrét információink, de a gyártó szerint 180 dollár alatt, azaz 56 000 forintnál kevesebb pénzért hozható majd el.

Alcatel OneTouch Go Watch
Alcatel OneTouch Go Watch [+]

A Go Watch névre hallgató csatlakoztatott óra a gyártó szerint a mobil kiváló partnere lehet, de természetesen azt is megemlítették, hogy gyakorlatilag bármilyen mobilt támogat, amin minimum iOS 7-es verzió vagy Android 4.3 fut. Az 1,22 hüvelykes átmérőjű IPS kijelzője 240 x 204 pixel, a strapaóra egyik fő funkciója, hogy GoPro kamerákhoz képes távirányítóként is működni, ami egyáltalán nem kis dolog, hiszen egy GoPro Smart Remote már önmagában sem olcsó mulatság.

Alcatel OneTouch Go Watch
Alcatel OneTouch Go Watch [+]

Az operációs rendszere zárt (ezért nem nevezhetjük konkrétan okosórának), de elég széleskörű a funkcionalitása, került bele lépésszámláló, iránytű, vibramotor, képes mérni a pulzusunkat is. A 225 mAh kapacitású akkumulátor 2-5 napig képes energiával ellátni az órát, a teljes feltöltéséhez nagyságrendileg 1 óra szükséges. Az ára 135 euró alatt lehet, tehát 40 000 forint körüli összegért nálunk is hamarosan megjelenhet.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

Hirdetés