IFA 2015: A hölgyekre és a testmozgásra is gondolt a MyKronoz

Hirdetés

A MyKronoznak a klasszikus stílusú órái mellett akadnak kompaktabb és sportosabb megjelenésű fitnesz kütyüi is, ilyen a ZeFit 2 és a ZeFit 2 Pulse, ami annyival tud többet az előbbinél, hogy a szokásos aktivitáskövetés mellett (lépésszám mérés, futás, kalóriaégetés, alvásciklus figyelése) pulzusszám mérésre is alkalmas.

A ZeFit Pulse, ahogy neve is jelzi, a pulzusszámot is méri
A ZeFit Pulse, ahogy neve is jelzi, a pulzusszámot is méri [+]

A műanyag házából kipattintható ZeFit 2 Pulse mindössze 21,5 grammot nyom, a telepe pedig igen apró, ennek ellenére 30 napos üzemidőt ígér a gyártó egy töltéssel. A készülék IP67-es por- és vízállósági védelmet kapott, megjelenítője pedig monokróm, 32 x 128 pixeles és OLED technológiájú. A felsorolt aktivitásfunkciókon kívül a kütyü kijelzi a hívófelet, az üzeneteket és más értesítéseket, emellett ébresztő és rezgőfunkciók is akadnak. A többi MyKronoz termékhez hasonlóan ezúttal is elérhető kapcsolódó szoftver iOS-re, Windows Phone-ra, Androidra, PC-re és Macre.

A ZeBracelet 3-ból működőképes darab nem volt, ám a forma már végleges
A ZeBracelet 3-ból működőképes darab nem volt, ám a forma már végleges [+]

A ZeBracelet 3-mal a gyártó a női vásárlóréteget célozza meg, kiderül ez a készülék formájából, a karperec kidolgozásából és a fényes borításból. A szokásos aktivitáskövetésen és értesítéskijelzésen túl ezzel a variánssal fogadni lehet a mobilos hívásokat, és a karperec beépített mikrofonjával és hangszórójával a ZeBracelet 3-ról a beszélgetés sem okozhat problémát. A készülékből csak egy dummy volt kint az IFA-n, mivel a véglegesből még nincs bemutatásra alkalmas darab.

Több korábbi modell Swarovski kristályokkal díszített változata is elérhető
Több korábbi modell Swarovski kristályokkal díszített változata is elérhető [+]

A luxusórák fanatikusaira is gondolt a MyKronoz: több órájának is van Swarovski kristályokkal felvértezett változata, amelyeket a gyártó a Messe Berlin 15-ös csarnokában vitrinek mögé zárt, nehogy valaki elemelje az egyik ilyen kütyüt, vagy mondjuk ujjlenyomatával rontson előnyös megjelenítésén. A Swarovski kritályokkal díszített myKronoz órák a Premium Collection részei, és a következő hónapokban is érkeznek meglévő óráiknak luxusváltozatai. Ezen kívül több kör alakú kijelzős darab is jön, ilyen a ZeKid, a ZeCircle, a ZeClock vagy a ZeRound.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Azóta történt

  • MyKronoz ZeRound - nem teljesen kerek

    Kedvező árú svájci okosóra. A szavak nagy többsége más sorrendben vagy összetételben nem lenne újdonság. A MyKronoz viszont pont ebben a kategóriában indul, legalábbis nagyon igyekszik.

  • MyKronoz ZeTime - szezont a fazonnal

    A közösségi finanszírozás egyik ékköve egyszerre próbál mutatós analóg óra és karra csatolható okosketyere lenni, ám a sajátos egyveleg nem tud igazán kitűnni.

Előzmények

Hirdetés