Hozhatom a velős csontot, notchságos uram?

Hirdetés

Gyanítjuk, hogy olvasóinknál is kezd rutinszerűvé válni a napi notchos hírek megtekintése, pedig kint se voltak a barcelona MWC-n, ahol mi minden sarkon belefutottunk egy iPhone X dizájnkoppintásába, csak szerencsétlenebb kivitelben, mert úgy tűnik, az alsó káva eltüntetése a nem alma típusú gyártóknak elég komoly fejtörést okoz.

A sorban a következő szenzorszigettel rendelkező készülék az Oppo R15 lesz, és az androidos notchtársakhoz képest egészen szolidan oldja meg a betüremkedést, illetve a képernyő alatti sáv kérdéskörét, ebben az uleFone T2 Próra vagy a Zenfone 5z-re hajaz. Nem hiányozhat hátulról a dupla kamera, és úgy tűnik, egyelőre az Oppo is marad a látható ujjlenyomat-olvasónál a képernyő mögé rejtett megoldással szemben.

Akadt már OnePlus és Oppo készülék nagyon hasonló formatervvel, és a két hete kiszivárgott, állítólagos OnePlus 6 prototípus úgyszintén notchcsal mutatta meg magát, a Mobilarena olvasókhoz hasonlóan a gyártó rajongóit is megosztva. A OnePlus 6-ról egyelőre annyit tudni hivatalosan, hogy a második negyedévben érkezik (azaz mostantól június végéig bármikor), és a Snapdragon 845 fogja meghajtani. A dizájn persze még nem feltétlenül végleges, az előlap viszont meglehetősen hasonlít az Oppo R15-ére, és mivel mindkét márka a BBK Electronics érdeklődési körébe tartozik, nem lepődnénk meg a hasonló formán.

Azóta történt

  • Notchak-nocsak, megint másolunk?

    Tavaly csak szimplán megnyúltak a kijelzők, idén viszont boldog-boldogtalan az iPhone X dizájnját nyúlja. Pedig akad előremutatóbb koncepció a képernyődominanciára.

  • Vivo V9 alias Oppo F7?

    Az Oppo is piacra dobja a Vivo V9 néven beharangozott készüléket, legalábbis eddig nagyon sok a hasonlóság.

  • Oppo R15: visszafogott notch, erős hardver

    A gyártó igyekezett az előlapi kávákat minimalizálni, a 6,28"-es óriásképernyő mögött a specifikációkat pedig a felső-középkategória szintjéhez viszonyítva maximalizálni. Elég jól sikerült.

Előzmények

Hirdetés