Honor blog: hozzánk is jön a Honor Play

A Honor Play egy olyan modell a Honor kínálatában, aminek nincs egyértelmű testvére az anyavállalat portfóliójában, egyik Huawei telefonra sem reflektál. Ráadásul ezzel együtt mutatták be a GPU Turbo fejlesztést, amit mi már ki tudtunk próbálni, ez a trükk bizonyos játékoknál növeli a felhasználói élményt, ugyanakkor viszont az üzemidőt is ki tudja tolni, ám csak azoknál az alkalmazásoknál működik, ahol a fejlesztők optimalizálják erre a szoftvert.


[+]

A kínai bemutató után is elég egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb a Honor Play megjön majd Európába is, egészen pontosan a berlini IFA kiállítás a premier helyszíne a hónap végén, mi már meg is kaptuk a meghívókat, szóval nyilvánvalóan ott leszünk és kipróbáljuk az újdonságot, amit a Honor a játékosok számára fejlesztett ki.


[+]

Persze abból főztek, ami van, magyarán a jól ismert Kirin 970-es rendszerchip képezi a hardveres alapot 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely mellett. Ez az alapverzió, de létezik 6 GB RAM-mal szerelt modell is, ami külsőre értelemszerűen nem tér el, azaz 6,3 inches kijelzőt kapott, amely 19,5:9 képarányú és 1080 x 2280 pixeles felbontásra képes. Bár a kijelző az előlap 89%-át tölti ki, a notch ebbe valamelyest beleharap.


[+]

A külsőt is igyekeztek egyedivé tenni, főleg a hátlap mintázata és a piros árnyalat használata okozza, hogy a két kamerát és az ujjlenyomat-olvasót is magán hordó fertály meglehetősen mozgalmasnak tűnik, noha ez nem minden verzió sajátja. Az viszont örömteli, hogy nem maradt ki a 3,5 mm-es jack csatlakozó és egyébként is mindent tud a készülék, amit a hasonló hardverrel szerelt Huawei/Honor termékektől megszokhattunk, az EMUI 8.2-es verziója egyelőre még az Android 8.1-es kiadásán nyugszik, de minden bizonnyal előbb-utóbb megjön rá a Pie, illetve az ehhez kapcsolódóan frissülő felhasználói felület is.


[+]

Hogy a Honor Play ára hogyan alakul, azt még nem közölte a gyártó - hiszen vélhetően ez lesz a berlini rendezvény egyik kulcsmomentuma, ha a kínai árazásból indulunk ki, akkor igen csábító ajánlat is lehet a Honor Play Európában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor blog: Kipróbáltuk a GPU Turbót!

    A forradalmi változásokat ígérő szoftverfrissítés béta változatát egy Honor 10-esen próbáltuk ki. Te is megteheted, ha ilyen telefonod van!

  • Honor blog: Útjára indul a gamer-paletta

    A Honor Play egy csúcshardverrel szerelt, 3D-effektekkel és 7.1-es virtualizációval kiegészített mobil, a 9i pedig a Kirin 659-et teszi játékra igazán alkalmassá.