Hát, ez érdekes lesz

A gyártók nagyjából mindent elkövetnek, hogy a) megússzák szenzorszigetet mint műfajt b) valami újat mutassanak a szenzorsziget-műfajban. Mindennek nyilván az kijelző/előlap arány optimalizálás a célja, amit minden eszközzel igyekeznek maximalizálni, akár tetszik, akár nem. Mármint a végeredmény. A valódi megoldás persze a kijelző mögé rejtett előlapi kamera lenne, minden mást meg lehet oldani jelenleg is. Addig pedig megy a kísérletezés.

További képek a galériában!
További képek a galériában! [+]

Például az Asus és lehet, hogy a Samsung is egy darab kameralyukkal szándékozik megoldani a helyzetet, amit az IceUniverse már volt szíves vizuálisan is megtippelni. Arra valószínűleg az állítólagos ZenFone 6 prototípusokat bemutató C4ETech sem számított, hogy a rendhagyó kialakítás a szimmetriát is kivágja az ablakon, a szelfikamerát meg be a képernyőbe, olyan, mondjuk kicsit jobbra tolva. Pont nem a sarokban van, így elég érdekesen néz ki az egész koncepció. Leginkább koncepciónak. Az Android HD Blog viszont előkerített egy videót, ami elvileg a 2019-es MWC-n bemutatkozó ZenFone 6-ot mutatja meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Hova lett a kameralyuk?

    Az eddigieken nem látszott egyértelműen, de az Asus legújabb előzetesén nyoma sincs a ZenFone 6-ra várt kameralyuknak.

  • Csak a legfontosabbak

    Az Asus a ZenFone 6 specifikációjának tulajdonképpen legfontosabb elemeit osztotta meg Twitteren. És Instagramon még néhány dolgot.

  • Kövesd élőben a Zenfone 6 bemutatóját!

    Május 16-án, azaz csütörtökön minden kiderül az Asus Snapdragon 855-tel várt újdonságáról.

Előzmények

  • Szenzorsziget után kameraluk?

    Bevágás helyett kamerakivágás látszik az Asus Zenfone 6 állítólagos prototípusain, és akár egy Samsung Galaxy is így kávamentesíthet. Vagy nem.

Hirdetés