Gigabites mobillal jöhet a ZTE

Hirdetés

Az 5G még messze van, ráadásul elsődleges célja nem is a sávszélesség dagasztása, hanem hogy rengeteg eszközt tudjon egy időben kiszolgálni, ezzel tovább segítse az IoT-kütyük működését. Az LTE-A ugyanis optimális esetben akár 1 Gbps fölött is képes teljesíteni, mi is láttunk már működés közben ilyen hálózatot, igaz, az a Telenor pincéjében volt, a mindennapokban ez még azért messze van. Mindenesetre a technológia javarészt kész van, és jönnek a kompatibilis eszközök is, a Snapdragon 835 modemje például minden gond nélkül kezeli az X16-os hálózatokat.


[+]

Jelenleg azonban nincs más lapka, ami a közeljövőben mobilba kerülhet és képes erre, még a 10 nanométeres TSMC node-dal dolgozó MediaTek Helio X30 is „csak" X12-re képes, éppen ezért valószínű, hogy a The Verge értesülése szerint az MWC-n bemutatkozó ZTE-be Snapdragon 835 kerül. Boltokban persze szinte biztosan csak a Galaxy S8 után láthatjuk, addig pedig még több hónap van hátra. A ZTE Gigabit Phone (ahogy jelenleg hivatkoznak rá) többi érdekessége a VR, a 4K-videózás, és az instant felhőtárhely lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Előzmények

  • A pincében már 1 Gbps felett hasít a Telenor

    Törökbálinton a székház alagsorában tesztelik az LTE Advanced technológiát, amely laboratóriumi körülmények között 1,2 Gbps sebességet tud. 5G ettől függetlenül még nincs, és egy darabig ne is várjuk.

  • A B20-as 4G nyomában

    A 800 MHz-es LTE frekvenciát előszeretettel használják a hazai szolgáltatók. A gond csak az, hogy egyre több olyan telefon szerezhető be, amelyik ezt nem ismeri.

Hirdetés