Galaxy blog: Négy újabb Galaxy telefon a horizonton

Bejelentésre került, hogy négy új készülékkel bővül a Samsung androidos telefoncsaládja. Közeleg ugyanis az IFA kiállítás, ahol a koreai gyártó a tavalyi Galaxy Tab bejelentés után idén is több újdonságot felvonultat majd. Néhány információmorzsa azért már kikerült a nagyérdemű közönség elé, ezeket osztjuk most meg mi is.

Samsung Galaxy W
Samsung Galaxy W

Első versenyzőnk a Galaxy W nevet kapta, a 3,7 hüvelykes, 480 x 800 képpontos felbontású kijelzővel operáló mobilt pedig a felső kategória alsó árszegmensébe szánja a Samsung, legalábbis a specifikációk erre engednek következtetni. A készülék egy 1,4 GHz-es órajelen ketyegő processzort, egy öt megapixeles elsődleges kamerát és egy 1500 mAh kapacitású akkumulátort kapott. Adatkommunikációs szinten 14.4Mbps HSDPA, Bluetooth 3.0 és Wi-Fi (802.11b/g/n) jellemzi a mobilt. A készüléken Gingerbread fog futni, melyet kiegészítettek a TouchWiz névre hallgató felhasználói felülettel, valamint a koreai gyártó által előszeretettel használt Game, Social és Music Hub is a fedélzeten lesz.


Samsung Galaxy M Pro

Kissé szolidabb vasat kapott a 9,97 milliméter vastag, teljes kiosztású fizikai billentyűzettel szerelt Galaxy M Pro. A 2,66 hüvelykes képernyő felbontása 320 x 480 pixeles, belül pedig egy 1 GHz-es processzor teszi majd a dolgát, a képalkotásról pedig az 5 megapixeles elsődleges kamera gondoskodik, az előlapon pedig egy VGA másodlagos fényképező fog figyelni. A telefont elsősorban üzleti felhasználásra szánják, így az Exchange Active Sync, Sybase Afaria, CISCO Mobile és CISCO WebEx támogatás is belekerült a levesbe. A szintén Android 2.3-at futtató masina ezek mellett egy 1350 mAh-s akkumulátort, 7.2 Mbps sebességű HSDPA-modemet és Bluetooth-chipet (3.0) kapott, természetesen az elmaradhatatlan Wi-Fi-modul mellett (802.11 b/g/n).

Samsung Galaxy Y
Samsung Galaxy Y

Harmadikként következzen a Galaxy Y, amely a középkategória alsó árszegmensében fog szerencsét próbálni. A jövevény kijelzője 3 hüvelykes, amely 240 x 320 képpontos felbontással dicsekedhet, a processzor pedig az igen egzotikus 832 MHz-es órajelen szalad. A hátlap közepére egy 2 megapixeles kamera került, az adatkommunikációs képességeket pedig a 7.2Mbps HSDPA, Bluetooth 3.0 és Wi-Fi (802.11 b/g/n) hármassal lehet jellemezni. A szintén Gingerbreaddel telepített, 1200 mAh-s akksival ellátott telefon az alap fekete mellett több fiatalos színben is elérhető lesz majd.

Samsung Galaxy Y Pro
Samsung Galaxy Y Pro

Végül, de nem utolsósorban a Galaxy Y Próról is szót ejtünk, melynek specifikációját egyelőre még balladai homály fedi. Az biztos, hogy a készülék teljes kiosztású fizikai klaviatúrával lesz szerelve, a további tulajdonságok viszont rejtve maradtak; mi egyébként a mezei Galaxy Y-nal megegyező vasat sejtünk a borítás alatt. Jövő csütörtökön pedig remélhetően okosabbak leszünk, az IFA kiállításon valószínűleg sok mindenről lerántják majd a leplet. Véleményünk szerint a fent ismertetett négy készülék mellett egy új csúcsmodell is debütálni fog majd a berlini expón, a beharangozó videó legalábbis valami nagy dobást emlegetett.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények