Galaxy blog: Itt a Samsung negyedéves pénzügyi jelentése

A Samsung közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, ami nem fest túl jó képet. A dél-koreai gyártó forgalma a várakozások alatt alakult, ráadásul a nettó bevétel 3,2 billió koreai won (2,7 milliárd dollár) volt, ami 40 százalékos visszaesésnek számít. A forgalom egyébként nem nagyon változott, 53 billió wont (44 milliárd dollárt) tudott felmutatni a cég, az üzemi profit pedig 6,14 billió wonra (5,1 milliárd dollárra) rúgott. A hátraarcért a bonyolult üzleti felépítés és az IT-szektor magas elvárásai a felelősek, amik miatt a Samsung félvezetőtervező, memória és kijelző részlege sem tudott megfelelő eredményeket produkálni.


[+]

A techóriásnak egyébként erős gazdasági szembeszélben kellett haladnia, így sikerült 2015-ben összehozni a 200,65 billió wonnyi (167 milliárd dollárnyi) bevételt, amiből 26,41 billió won (22 milliárd dollár) volt az üzemi nyereség. A mobil és IT divízió egyébként 25 billió wont (21 milliárd dollárt) tett hozzá a számlához, a profit itt 2,23 billió won (1,85 milliárd dollár) volt. Ez egyébként 7,4 százalékos negyedéves és 30 százalékos éves visszaesést jelent 2014-hez képest. A 2016-os év a Samsung szerint nem lesz egyszerű, ám bíznak a megújult Galaxy A-sorozatban, és más részlegektől is javulást várnak.

Azóta történt

  • Remek negyedév a Samsung mögött

    Az előzetes pénzügyi jelentés annak ellenére roppant pozitív 2017 első negyedéve kapcsán, hogy a Galaxy S8 csak a másodikban fog piacra kerülni.

Előzmények