Feloldották a ZTE hét éves eltiltását

Hirdetés

Donald Trump nemrég jelezte a Twitteren, utasította az Amerikai Kereskedelmi Minisztériumot, hogy intézkedjen a ZTE büntetésével kapcsolatban. A kínai gyártóra az Irán elleni embargó megsértése miatt első körben 900 millió dolláros büntetést szabott ki a Kereskedelmi Bizottság, majd az ügyben érintett alkalmazottak egy részének elbocsájtását, illetve további érintettek anyagi felelősségre vonását kérte.


[+]

A ZTE eleget tett a Bizottság kéréseinek, csak nem megfelelő mértékben, ezért tiltották el az amerikai beszállítóktól való beszerzésektől, ami komoly fenyegetést jelentett a cég egészének működésére. Donald Trump viszont különböző, nyilvánvalóan hangzatos okokból mégsem tartotta annyira jó ötletnek a szankciókat, így Washington végül feloldotta a korlátozást. Cserébe Peking visszavonta az amerikai mezőgazdasági termékekre kivetett adóterheket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

  • Kevesebbet fizethet a ZTE

    Még folyik a végleges megállapodás az Egyesült Államok és Kína között a ZTE büntetését illetően, de úgy tűnik, kicsit kevesebbe fog kerülni a szabálysértés.

  • Veszteségei ellenére lendületben a ZTE

    Idén eddig 1,3 milliárd dolláros negatív nyereséget termelt a kínai ZTE, a piac mégis optimista most, hogy a vállalat ismét üzletelhet az Egyesült Államokban.

Előzmények

  • Trump visszahozná a ZTE-t

    Donald Trump Twitteren tette közzé, hogy rajta van a ZTE rehabilitálásán az Egyesült Államokban.

  • Hét szűk esztendő vár a ZTE-re

    Az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium hét évre eltiltotta az ZTE-t amerikai beszállítói komponensek vásárlásától, ami a telekommunikációs és a mobilos üzletágat is megroppanthatja.

Hirdetés