Ezért nem vízálló a Xiaomi Mi 6

Hirdetés

A Xiaomi Mi szériájának idei csúcsa a Mi 6, amely sok szempontból fejlődött az elődmodellhez képest, ezzel együtt a prémium szegmensben támasztott elvárásoknak nem minden tekintetben felel meg maradéktalanul. Amit szokás szerint agresszív árazással kívánnak kompenzálni. Feltehetően sikerrel is járnak. Persze a kedvező ártól még nem lesz benne B20-as hálózati támogatás és jack csatlakozó sem, ahogy a környezeti behatásoknak való ellenállás terén is akadnak hiányosságok. Pedig a Xiaomi Mi 6 majdnem vízálló. De csak majdnem.

A JerryRigEverything már szétnyomorgatta az eszközt, ami messze jobban szerepelt a kínpadon, mint az elődje, az anyagminőség és tartósság megfelelt az idei csúcskategóriás készülékek által kijelölt sztenderdnek. A szétszerelős videóból viszont az is kiderült, hogy a Xiaomi csúcsgépe miért nem rendelkezik hitelesített víz- és porálló minősítéssel. Az USB portot valamiért nem biztosították. Ez azért érthetetlen kissé, mert az összes többi nyílt felület a szabványnak megfelelő védelemmel lett ellátva, így nedvesség és por sem a mikrofonok felől, sem a multimédiás hangszórón keresztül nem juthat a készülékbe. Az USB port viszont teljesen védtelen, így a cseppállóság csak addig érvényes, amíg az a bizonyos csepp nem a készülék alsó felére cseppen.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 6 - helyi kiskirály

    A Xiaomi csúcskészüléke egészen kiváló, a legújabb hardveres alapokra helyezett prémium készülék, továbbra is meglepően kedvező árazással, és némileg komplikáltabb lokalizálási lehetőségekkel.

  • Jerry vs. Mi 6

    Zack (aki szokta magát Jerrynek is nevezni) most a Xiaomi zsírúj csúcskészülékét karcolgatja és hajlítgatja. Nyilván az emberiségért.

  • Xiaomi Mi 5 - ötcsillagos ajánlat

    Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.

Hirdetés