Ezek az iPhone 8 új funkciói

Hirdetés

Szeptember 12-ére tippeli több forrás is az Apple új mobiljait, köztük az előlap szinte egészét kitöltő, OLED panellel szerelt iPhone 8-at. A Bloomberg a következőket várja a mobilt állítólag már kipróbáló forrásokkal egyeztetve. Eltűnik a főgomb, helyette a funkciót gesztusvezérléssel lehet majd elérni, beleértve az alkalmazáslistát és a váltást. A főgomb helyén szoftveres sáv rabolhat helyet a készülékház aljáig érő képernyőtől, a feloldás és a multitasking innen történhet, az ujjat feltolva. Az alkalmazások kártyaszerű rendben jelenhetnek meg és újabb ujjhúzással zárhatók be. A főképernyőre 24 ikon férhet, a dokkoló az iPad iOS 11-es megoldására hasonlíthat.


iPhone 8 koncepciókép egy készüléktok gyártótól Forrás: Forbes [+]

A vékony káváknak köszönhetően a jelentősen megnőtt és megnyúlt képátlójú iPhone 8 a mindössze 4,7"-es iPhone 7 méretei körül landolhat. A képátló kapcsán a Bloomberg csak annyit ír, hogy némileg nagyobb lesz az iPhone 7 Plus 5,5"-es paneljénél. Felül, megfelelve az eddigi kémhíreknek és képanyagnak, az előlapi kamera, a beszélgetési hangszóró és az arcfelismerő szenzor sávja türemkedhet bele az egyébként széltől szélig érő képernyőbe. Bár ezt az Apple úgy tehetné esztétikussá, hogy a két oldalán, fekete háttér előtt jelenhetnek meg az állapotsáv ikonjai, az iPhone 8-at tesztelők szerint használattól függően változik a sáv háttérszíne. A kávamentes divatokat követve egyébként az új jövevény is ívelt kijelzőt kaphat a sarkoknál, viszont maga a panel lapos lesz.

Az iPhone 8 formája és funkciói, belső információk alapján
Az iPhone 8 formája és funkciói, belső információk alapján (forrás: Bloomberg) [+]

Jobb oldalt a bekapcsoló hosszabb formában várja majd a hüvelykujjat. A készülék rozsdamenetes acélvázzal és kerettel, viszont üveg hátlappal érkezhet. Ez utóbbi lehetővé teheti a vezetékmentes töltést, igaz, nem túl gyors formában. Hardveroldalról az Apple A11 SoC jelentheti az előrelépést, 10 nanométeres gyártásalapokon. A fenti ábrán a Bloomberg részletesen összeszedte, mi hol lehet az iPhone 8-on és milyen másik (akár androidos) készülékre hasonlíthat egy-egy megoldása; praktikus dolgokat nem szégyen megörökölni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés