Év vége előtt befuthat a Vive folytatása

Hirdetés

Lenyűgözött bennünket a HTC Vive VR-rendszere, ám a nagy felbontású szemüvegnek és a minőségi tartalmaknak komoly ára van: borsos maga a Vive csomag, egy igazi PC-s erőgépet is alá kell tenni és akkor ott van még a kábel okozta kötöttség. A fentiek mind közrejátszottak abban, hogy tavaly a telefon becsúsztatásával működő, kábeleket vagy külső szenzorokat nem igénylő Gear VR lett a kategória legnépszerűbbike, és egyre többen mennek rá komolyabban a mobilos VR-ra, például a Google. A jóból a HTC sem akar kimaradni.


A Vive teret, kábeles csatlakozást és PC-s erőgépet igényel, az élmény cserében lehengerlő [+]

„Megfelelő terveink vannak a mobil és a VR szegmensek összehangolására” – nyilatkozta Chia-lin Chaung, a HTC nemzetközi sales csapatának elnöke a CNetnek. „A Vive a prémiumkategóriában versenyez, és a következő hónapokban látni fogjátok a terveink eredményét a fejlett VR és a könnyű hordozás tekintetében, és ez nem egy mobil szemüvegbe való csúsztatását fogja jelenteni, hanem valami teljesen mást. VR vállalat vagyunk, és valami egészen érdekessel készülünk.”

Íme, az Ice White fantázianevű U Ultra
A HTC U Ultra kompatibilis lesz a titokzatos új Vive modellel [+]

Ez pár nappal a lehangoló pénzügyi jelentés után elég izgalmasan hangzik, és a virtuális valóságra helyezett hangsúly lehet a kulcsa a HTC válságmenedzsmentjének. A szóban forgó Vive ketyere a CNet szerint kompatibilis lesz a nemrég bejelentett, Snapdragon 821-es U Ultrával, tehát valamiféle mobilos kapcsolat csak lesz, ám az eddigi, hasonló megoldásoknál teljesebb VR-élményt ígér a HTC. Maga a termék az év vége előtt kerülhet piacra, az viszont még kérdéses, hogy például a hónap végi MWC-n kiderül-e róla valami.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Megvan mit mutat be a HTC 12-én?

    A HTC Ocean néven emlegetett óriástelefon U Ultra hivatalos nevet kaphat.

  • HTC 10 - tízpróba

    A tajvani gyártó leváltotta a One-szériát, és áprilisban bemutatta legújabb csúcsmodelljét, ami továbbfejlesztett UltraPixel kamerát, BoomSound hangszórópárt és felső kategóriás hardvert kapott.

  • HTC Vive – álomból valóság

    Kipróbáltuk a HTC és a Valve által közösen fejlesztett virtuális valóságot, amely lehetővé teszi a térben való mozgást és a kezeink használatát is. Köröket ver mindenre, amit eddig láttunk.

Hirdetés