Előre kerül a Huawei P9 ujjlenyomat-olvasója?

Remek készüléket ismertünk meg tavaly a Huawei P8 személyében, igaz, ha egy kritikát meg lehet fogalmazni, akkor a Kirin 935-ös SoC már tavasszal sem számított világverőnek. Teljesítménygondok a Kirin 950-nel viszont nem lesznek, ezt a Mate 8-at megnyomogatva bátran kijelenthetjük, és szinte biztos, hogy az idei Huawei (valószínűleg a P9) és Honor (7 Plus és/vagy 8) csúcsmodellek is ezt a rendszerchipet kapják meg. Most mégsem a belsőről, hanem a külsőről érkezett Kínából kémanyag: a CNMO hozzájutott egy vázlatrajzhoz, amelyen állítólag a P8 folytatása látható, elég komoly változásokkal.

Ha a kép hiteles (amit aligha fog a Huawei megcáfolni vagy megerősíteni), akkor a Xiaomi Mi 5-höz hasonlóan a P9-nek is az előlapjára vándorolhat az ujjlenyomat-olvasója. Az egyébként preferencia kérdése, hogy a hátlapon, pont „ujjra eső”, avagy az előlapi, asztalra téve is aktiválható szenzor a praktikusabb, mindenesetre a Huawei készülékek alján mindig is volt annyi hely, hogy egy ilyen biometrikus azonosítóval felszerelt kezdőképernyő gomb odaférjen. A CNMO 5,2 hüvelykes képátlóra, Full HD-s megjelenítőre, két elemes, 12 megapixeles hátlapi kamerára, 3000 milliamperórás akkumulátorra és jó eséllyel február végi, MWC-s bejelentésre számít.

Azóta történt

  • Kiküldte MWC-s meghívóit a Huawei

    A kínai gyártó is nagyszabású eseményt tervez Barcelonában, ahol minden bizonnyal a P-sorozat újdonsága fog bemutatkozni.

  • Európába érkezik az Enjoy 5

    A Huawei nemrégiben leleplezett, alsó kategóriás felszereltséggel rendelkező készüléke Y6 Pro néven debütál az öreg kontinensen.

  • Ilyen lesz a „Huawei P9”?

    Korainak tűnő renderképek bukkantak fel, amelyeken állítólag a Huawei P8 folytatása pillantható meg, méghozzá dupla hátlapi kamerával és ujjlenyomat-olvasóval.

  • Interjú a Huawei magyarországi vezetőjével

    Seth Wang nemrég került a Fogyasztói Üzletág igazgatói székébe, ennek örömére a magyarországi tervekről és a Honorról is faggattuk.

Előzmények

Hirdetés