Életmentő lehet az Apple legújabb technológiája

Hirdetés

Tim Cook díszdiplomájának átvételekor beszélt a glasgowi egyetemen az Apple legújabb fejlesztéseinek irányáról és céljairól. A speciális Apple Watch-ot akkor ugyan nem viselte, de elmondta, hogy néhány hete egy vércukorszint mérővel felszerelt okosórát tesztel, amely folyamatosan monitorozza viselője kondícióit. A készülék nem csak a már kialakult cukorbetegséggel élőknek lehet óriási segítség, de a betegség kialakulásának megelőzésében is.


[+]

Elvileg Palo Altóban egy egész részleg dolgozik a technológia kifejlesztésében, amelynek legnagyobb előnye a folyamatos információszolgáltatás és a noninvazív jelleg. A prototípus, amelyet Tim Cook viselt az Apple Campuson mindössze csak érintkezik a testtel, így sokkal biztonságosabb, higiénikusabb és komfortosabb, mint a jelenleg elérhető megoldások. A készülék segítségével lehetővé válik olyan életmód kialakítása, amely elkerülhetővé teszi a diabetes kialakulását, valamint segítséget nyújthat a már cukorbeteg felhasználók életminőségének javításában. Sajnos egyelőre további információk nem állnak rendelkezésre a tervezett forgalomba kerülésről vagy a készülék külleméről.


[+]

A vércukorszintmérős órán kívül egy szabadalom is előkerült, amely szintén Apple Watch néven fut, de a technikai rajzon inkább egy keret nélküli kijelzővel bíró karkötő-óra látszik. Feltehetően az Apple is a hajlítható OLED kijelzőkkel kísérletezik, hogy kompaktabb, mutatósabb és változatosabb hordható okoseszközökkel lehessen jelen a piacon. Mindeközben több gyártó a hordható technológia értékesíthetőségének stagnálását, ha nem a végét látja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés