Elérhetők rá HDR tartalmak, még sincs az iPhone 8-nak HDR kijelzője

Hirdetés

A HDR az új őrület a mobilkijelzők esetében: az ilyen kódolású, helyben tárolt vagy az internetről streamelt videók a HDR10 vagy Dolby Vision előírásokat teljesítő készülékeken sokkal látványosabbak, amiből a megnövelt kontrasztok, a világosabb fehérek és élénkebb színek is kiveszik a részüket. Ilyen például a Sony Xperia XZ Premium vagy a Samsung Galaxy Note8. Az Apple mobilok részéről a gyártósorokon küszködő iPhone X specifikációjában szerepel csak a HDR mozaikszó, az iPhone 8 és a 8 Plus esetében nem, a Netflix mégis kompatibilisnek jelöli mindhármat saját HDR videói esetében.

A hazai premier előtt hozzánk is befutottak az új iPhone-ok
Az Apple iPhone 8 és az iPhone 8 Plus IPS kijelzőt használ [+]

Ez mégis hogy lehet? Az ellentmondást az Apple a Mashable megkeresésére oldotta fel. A publikációnak elmondták: a fenti két mobil tulajdonosai „a dinamikatartomány, a kontrasztok és a színek részéről is vizuális előrelépést vehetnek észre Dolby Vision vagy HDR 10 szabványú tartalom lejátszása esetében, de ez nem fog teljes értékű HDR élményt nyújtani, amire az iPhone X HDR kijelzőre képes.”

Nem ez az Apple egyetlen nyilatkozata az elmúlt napokból: néhány felhasználó a közösségi médiumokon jelezte, hogy az iPhone 8 Plus megjelenítője a fémházról leválva bújt elő a dobozából, a The Verge pedig úgy tudja, mások szivárgó akkumulátorra lettek figyelmesek. Cupertino válasza egyelőre annyi, hogy vizsgálódnak, jelen esetben pedig nincs szó gombamód elszaporodó esetekről – reméljük ez így is marad. Mindeközben továbbra is fejtörést okoz az Apple-nek az iPhone X gyártósori kihozatala, ami állítólag annyira alacsony, hogy a várható előrendelések töredékét kitevő első millió darabot is csak decemberben tudják majd leszállítani. Erre a pletykára a vállalat azonban nem reagált.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés