Elérhetőbb mobil navigáció a Nokiától

A Nokia a Nokia Bluetooth-képes készülékeinek nagy részével kompatibilis LD-3W Nokia GPS modul bemutatásával támasztotta alá a helyspecifikus szolgáltatások széleskörű elterjesztése mellett vállalt elkötelezettségét. A Nokia több partnerrel együttműködve biztosít kényelmes és kedvező árú navigációs megoldásokat, amelyek mostantól több középkategóriás Nokia készüléken elérhetők lesznek.

„A helyfüggő szolgáltatások, például a navigáció vagy az éttermek és szállodák célirányos keresése egyre népszerűbbé válnak” mondta Aage Snorgaard, a Nokia Mobile Phones üzletágának alelnöke. „Az LD-3W Nokia GPS modul bemutatásával és a navigációs üzletág szereplőivel, például a Wayfinderrel és a Telmappal folytatott együttműködésünk eredményeképpen olyan felhasználók tízmillióinak nyújthatunk helyspecifikus szolgáltatásokat, akik a rendkívül népszerű, középkategóriás modelljeink egyikét, például a Nokia 6230i-t vagy a Nokia 6280-at használják.”

A felhasználók körében a beépített autós megoldások jelentik a legnépszerűbb helyspecifikus szolgáltatást. A Nokia egy ideje S60 készülékeire navigációs szolgáltatást is telepít. Mostantól kezdve a helyspecifikus szolgáltatások az alacsonyabb árkategóriában is elérhetők lesznek.

Ha a felhasználó az LD-3W Nokia vezeték nélküli GPS modulhoz csatlakoztatja a telefont, akkor helyzetét akár öt méteres pontossággal megállapíthatja, és a Wayfinder vagy a Telmap által biztosított digitális térképen megtalálhatja az úticéljához vezető ideális útvonalat. Az automatikus beállítás-konfigurálóval elvégzett telepítés után a felhasználónak egy sor digitális térkép áll a rendelkezésére. A Nokia GPS modul szállítása várhatóan 2006 első negyedévében indul, a készülék adók és kedvezmények nélküli ára pedig 110 euró körül mozog majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés