Dupla kamera, FullView kijelző és Android Oreo, elfogadható áron

Hirdetés

Épp a minap morfondíroztunk azon Boggal, hogy maradt-e értelme az okostelefon és phablet kategóriákat megkülönböztetni, amikor egy 5,5"-nél nagyobb kijelzős, ám kávamentesebb mobilt végül is rendben lehet egy kézzel kezelni, úgyhogy mindkét jelző ráillik. Ahogy pedig a középkategóriában is kezdenek csökkenni a képernyőszegélyek, úgy juthat hozzá a Kedves Olvasó is egyre kedvezőbb áron egy-egy ütősebb ajánlathoz, és ezek sorát gyarapítja februártól a Huawei P Smart, amely korábban Enjoy 7S néven Kínában már bemutatkozott.


[+]

A 89 990 forintért megvásárolható, arany, fekete vagy kék színekben elérhető Huawei telefon 150,1 x 72,05 x 7,45 milliméteres és mindössze 143 grammot nyom, ami az 5,65"-es képátló mellett kecsesnek mondható, az utóbbin pedig 1080 x 2160 pixel terül szét, úgyhogy az IPS panel élességével sem lesz gond. Nem mellesleg 8.0-s Android és EMUI fog rajta megjelenni, tovább gyarapítva az Android Oreót futtató ketyerék sorát, a nyolcmagos Kirin 659 és a gyártói felület segítségével pedig a Huawei-féle gépi tanulás is kiveszi a részét abból, hogy a P Smart hosszabb idő után is kellően gyors maradjon.


[+]

Mivel az előlapon a 76%-os képernyőarányú megjelenítő dominál, hátul tapintható ki a villámgyors ujjlenyomat-olvasó, de nem ez az egyetlen érdekessége a fémburkolat innenső felének: a 13 + 2 megapixeles dupla kamerával bokeh avagy portrémód is elérhető, az élesítésből pedig PD-autofókusz veszi ki a részét. Az előlapon 8 megapixeles kamera munkálkodik, egy sor arcszépítő funkcióval. Az energiaellátásért 3000 mAh-s telep felel, az alacsony fogyasztásért a takarékos SoC mellett pedig az i5 koprocesszor, amely számos alapszintű terhet leemel a chipset válláról. A 3 GB RAM / 32 GB-os tárolóval felszerelt, dual SIM-es modell február 9-étől lesz elérhető Magyarországon, kártyafüggetlen és operátori forrásból egyaránt.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Nova Smart - már megint egy

    A Nova sorozat új, belépő-középkategóriás tagja igazából egy Huawei Enjoy 6s, csak kevesebb rendszermemóriával, ami sajnos érezhető is.

  • Huawei P10 Lite - csak a szokásos

    A Huawei aktuális csúcsmodelljének kalóriaszegény kiadása idén sem okoz csalódást, a kivitel, a felhasználói élmény és az árazás is összhangban van. Egyébként semmi izgalmas nem történik.

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

  • Huawei P10 - pisztácia nem is volt

    Nagyon jól sikerült a Huawei új, kompakt csúcsmobilja, az előd eleve nagyon magasra tette a mércét, a változások pedig olyan pontokon érkeztek, ahol szükséges is volt.

Hirdetés