Bemutatkozott a Meizu E3

Korrekt hardveres felhozatal, bőséges memória és tároló, dupla, teleoptikás kamerarendszer, hűvös gyorstöltés, oldalsó ujjlenyomat-olvasó, illetve kedvező ár jellemzi a kínaiak újdonságát. Van repülős különkiadás is!

Idén még nem sokat hallottunk a Meizuról, de a ma bemutatott E3 már másfél hónapja is előkerült egy TENAA-vizsgálat erejéig. A középkategória felső szegmensébe pozicionált mobil 5,99 hüvelykes IPS kijelzője 1080 x 2160 pixel felbontású, értelemszerűen 18:9-es.


[+]

Hardveres alapjait a Qualcomm Snapdragon 636 adja, nyolcmagos, két részre osztott 1,8 GHz-es processzorral, Adreno 509 grafikai egységgel, a Samsung 14 nanométeres LPP node-ján. Mindehhez 6 GB-nyi LPDDR4X RAM tartozik, illetve példányfüggően 64 vagy 128 GB-os belső tároló, mindkét esetben microSD-opcióval.


[+]

A hátlapján lévő dupla kamerarendszer a karcok ellen zafírüveggel védett. Főkamerája a 12 megapixeles Sony IMX362 szenzorra épül, f/1,9-es apertúrájú, hatrészes optikával, dual pixel autofókusszal. A másik kamera 20 megapixeles, IMX350-szenzoros, f/2,6-os teleoptikával. A cég így 2,5x-szeres, veszteségmentes nagyítást ígér, illetve van portrémód és háttérelmosás is. Nem maradt el a kéttónusú vaku, előre pedig egy 8 megapixeles, f/2-es szelfikamerát helyeztek el, ArcSoft szépség-algoritmus segíti a hatást.


[+]

A fémházas eszköz hátulján nem is láthatunk mást, az ujjlenyomat-olvasó a jobb oldalra került, ahogy azt korábban a Sony Xperiákon is láthattuk. A Wechat és az Alipay fizetés ujjlenyomatos natív támogatása nálunk kevésbé érdekes, viszont az akár 0,2 másodperces felismerés akkor is értékelendő, ha csak a képernyőzárat oldjuk vele fel.


[+]

Az akkumulátor 3300 mAh kapacitású, a gyártó által mCharge-nak hívott gyorstöltés a meizu saját technológiájára épül, 20W-os maximális teljesítmény mellett, ideális körülmények között 53%-nyi töltéssel 30 perc alatt, a teljesen lemerült állapotról. Állítólag fejlesztettek a termikus körülményeken is, az előző generációnál 4,2 foknyival kevesebbet melegszik a kütyü gyorstöltés közben.


[+]

A Flyme OS 7-et egyelőre még csak Android 7.1.2-n futtatja a mobil, ami március 26-ától lesz elérhető Kínában, arany, fekete és kék színekben. A 64 GB-os modellért 1799 jüant kérnek, ami körülbelül 72 000 forintnak felel meg, a 128 GB-os változat 1999 jüanos ára nagyjából 80 000 forintra váltható át.


[+]

Aki többet szeretne költeni az E3-ra, és érdeklődése nem áll távol a hadtechnikától, választhatja a J-20 különkiadást, ami a Chengdu J-20 nevű kínai, lopakodó harci repülőgép után kapta nevét. Ehhez különlegesebb doboz, tok, emlékkártya és repülős SIM-tű jár, 2500 jüanba, tehát nagyságrendileg 100 000 forintba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Előzmények

Hirdetés