Drága lesz Európában a Nexus 5X is

Miközben az Egyesült Államokban a felhasználók 500 dollárért, azaz mintegy 140 ezer forintért hozzájuthatnak az új Google referencia phablethez, a Nexus 6P-hez (plusz helyi állami adók), addig az eurózónában 650 eurót kérnek el érte, azaz mintegy 200 ezer forintot, úgyhogy errefelé ismét drágábbak lesznek a Play Áruházból megrendelhető készülékek, már amelyik országban egyáltalán forgalomba hozza a keresőóriás vagy a gyártó, a 6P esetében a Huawei.

A Nexus 5X kapcsán ennek ellenére sokan reménykedtek, hogy az itteni árcédula közelebb lesz az amerikaihoz (380 dollár, kb. 105 ezer forint a helyi terhek nélkül), azonban a kisebbik referenciamodell sem lesz olcsó Európában. Az Egyesült Királyságban például 340 fontért, azaz mintegy 145 ezer forintért lehet kosárba helyezni, az eurózónában pedig 480 eurót kell majd kipengetni érte, azaz 150 ezer forintot. Amennyiben hazánkba is ellátogat az LG által gyártott 5X, a végösszeg a hazai áfa és egyéb terhek miatt még ennél is magasabb lehet. Messze van tehát a Nexus 4 egykori, rendkívül kedvező ára, amivel a Google annak idején jócskán felrázta a piacot.

Azóta történt

Előzmények

  • Így fog kinézni a Nexus 5X és 6P doboza

    A dobozról szóló fotók egészen biztossá tették, hogy mi lesz új Nexusok neve, a dobozok pedig kifejezetten tetszetősek.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

Hirdetés