Drága lesz a Galaxy S10 széria szervizelése

Hirdetés

A Galaxy S10-es széria nagyon komolyan egybe lett építve, amihez a Samsung kiváló anyagokat használt. A készülékek továbbra is rendelkeznek IP védelemmel, konkrétan 68-as szintűvel, amit a csatlakozók, SIM-tálca és hardveres kezelők gumiborítása is megnyugtatóan igazol. Zack nem csak összekaristolta és megkísérelte meghajlítani az S10-et, de szét is szedte, aminek egy halott kijelző lett az eredménye. Azt viszont megtudtuk, hogy a készülékek javítása nagyon körülményes és költséges.

A mikrofon és a Type-C csatlakozó önmagában nem mozdítható, ha itt adódik valami gond, ezeket az egységeket kizárólag a komplett alaplappal együtt lehet cserélni, ami roppant kényelmetlen megoldás. A szokásos nyomorgatós teszt nem mutatott különösebb izgalmat, az ultrahang alapú ujjlenyomat-olvasóról viszont kiderült, hogy mély karcok vagy repedések esetén már nem fog működni, ellentétben az optikai szenzorokkal. Nem igazán életszerű, hogy Mohs-7-es dolgokkal karistoljuk össze a Gorilla Glass 6 védőüveget, de egy repedés pontosan olyan hatású lesz, mint a Mohs-8-as károk.

Mélyebb karcok tehát befolyásolják a biometrikus azonosító működését, de akkor sem lesz könnyű dolga a szerviznek, ha maga a hardver hibásodik meg. A láthatóan kis felületű szenzort csak a kijelző életnek árán lehet cserélni, ami valószínűleg idén is a készülék legdrágább alkatrésze. Zack Apple-szintű integritást emlegetett: a készülékek a Samsungtól szokatlanul nehezen, körülményesen és kifejezetten költségesen szervizelhetők.

Előzmények

Hirdetés