Csak ősszel érkezik az új iPhone

A korábbi feltételezéseknek megfelelően az iPhone idei frissítése nem a Worldwide Developer Conference alkalmával, hanem valamikor ősszel kerülhet leleplezésre, mely hátterében számos tényező együttes hatása állhat. Műszaki paramétereit és sebességét tekintve az iPhone 4 még ma is könnyedén felveszi a versenyt a konkurens gyártók felsőbb mezőnybe szánt ajánlataival, melyek zöme – az operációs rendszer korlátai miatt – egyelőre nem is tudja kihasználni a kétmagos processzorban rejlő lehetőségeket. Ugyanilyen fontos tényező lehet a Japánt ért természeti csapások sorozata, mely egyrészt piacvesztést másrészt súlyos alkatrész ellátási zavarokat okozott, így egy nagyobb vásárlói rohamra nem lett volna egyszerű felkészülni.

A szolgáltatások és kezelőfelületek terén tapasztalható verseny az Apple számára is egyre nagyobb kihívást jelent, így nem csoda, hogy az eredeti ötletek mellett másoktól kölcsönzött gondolatok is bevetésre kerültek. Az iOS 5 tegnapi leleplezésekor visszaköszönt a Windows 8 két oldalra csoportosított virtuális QWERTY gombsora, a Windows Phone 7 lezárt kijelzőnél is elérhető fotózási funkciója, az Android platform listás értesítési rendszere és egy BlackBerry Messenger alapjaiból építkező csevegőszoftver is, melyek mindenképp hasznos újítások, de semmiképp nem nevezhetőek eredeti öltetnek.

Hirdetés

Az ingyenes iCloud szolgáltatások beindítása egyértelműen a Google online birodalma ellen irányuló lépésnek tűnik, melyet az online zenetárak ellen bevetett iTunes Match szolgáltatás tehet teljessé. Ez utóbbi a felhasználó saját zenetárából felismert dalokat 256 kbites DRM másolásvédelmi eljárásoktól mentes AAC állományokra cseréli és teszi hozzáférhetővé korlátlan mennyiségben, vagyis a Google és Amazon online zenetárától eltérően csak az iTunes 18 milliós kínálatából hiányzó dalok felöltése szükséges a felhasználó teljes katalógusának eléréséhez. Az online és offline szolgáltatások, illetve a teljes PC nélküli működést segítő rendszerfunkciók integrálása úgy tűnik hogy, a vártnál több időt vesz igénybe, így az iOS 5 csak ősszel lesz elérhető, mely az új iPhone piaci premierjének időpontját is behatárolja.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés