Hirdetés

CES blog: Filmes vidámpark és élménytúra

Adtunk időt Los Angelesnek, hogy bizonyítson. Amikor első alkalommal jártunk itt Bocha pajtással, akkor a Warner Brothers stúdiótúráján vettünk részt, aminek volt pár emlékezetes pillanata (leginkább a Jóbarátok díszletébe történő beülés), de elég sok olyan részt tartalmazott, ami számunkra nem volt kimondottan izgalmas. Amikor másodszor jártunk erre, akkor végigmentünk turistabusszal a városon itt-ott leszállva. És persze jó volt a Santa Monica Beach, meg mégiscsak jártunk Hollywoodban, de valahogy nem fogott meg minket a hely hangulata.

Santa Monica Beach - Los Angeles
Santa Monica Beach - Los Angeles [+]

Úgyhogy idén a fenti kettőt próbáltuk ötvözni, hátha most jobb lesz az eredmény. És jobb lett. Sokkal. Szilveszter napján megint láthattam a Csendes Óceánt a 66-os végénél, Beverly Hillsben pedig végre volt idő körülnézni és hüledezni, hogy mennyire más világ ez a sok luxusmárka boltjával, amelyek között azért ott volt egy jó Cheescake Factory, ahol normális kaját lehet enni ahhoz képest olcsón, hogy amúgy errefelé milyen árak röpködnek. Tele is volt a hely. És Hollywood sem volt annyira taszító, jól ráléptem Trumpra, ha már pont a Dolby Theater előtt van neki csillaga. Valahogy sokkal emberibbnek és élhetőbbnek éreztem a várost, mint korábban.

Rodeo Drive - Beverly Hills
Rodeo Drive - Beverly Hills [+]

Másnap pedig elmentünk a Universal Studios élményparkjába, erre tényleg nincs jobb szó. Rögtön az elején szögezzük le, hogy ez nem egy olcsó kis falusi vurstli, hanem 100-120 dollár között mozog a napijegy ára, amivel viszont onnantól kezdve az összes program ingyenes, kivéve a táplálkozást és a szuveníreket. Amik szintén hungaroringi árszinten mozognak.

Hirdetés

Viszont.

Ez az egész létesítmény olyan masszívan professzionális, hogy még egy sokat látott, hétpróbás telekommunikációs újságíró is többször ott hagyja az állát a padlón. Ez egy város, egy díszletváros, ami különböző, a stúdióhoz köthető filmes sikerek alapján van felosztva negyedekre, köztük pedig cukimuki házacskák és boltok között lehet haladni.

Gru háza - 4D mozi van belül
Gru háza - 4D mozi van belül [+]

Minket nem izgatott fel minden filmes téma, de így is ott töltöttünk több mint 6 órát. A Harry Potter részen kezdtünk, ahol fel van építve az Abszol út az összes bolttal, aztán pedig maga a kastély, a Roxfort. Ide bementünk, hogy vajon mi lehet benne (minden "ride" bejáratánál ki van írva, hogy mennyi időt kell sorban állni), azt gondoltuk, hogy talán 30 perc álldogálást megér. És egy percre sem álltunk, mert a sor folyamatos mozgásban volt végig a kastély folyosóin végigvezetve (tök frankón mozognak a képek, mint a filmben, meg beszél a Teszlek Süveg), hogy aztán felüljünk valami elképesztő cuccra. Négy ülés egymás mellett, rádcsukják felülről a korlátot, hogy ne zuhanj ki, aztán az egész valami sínen végig van rángatva irgalmatlan tempóval, teljesen körülölelő filmjelenetekkel, élethű alakokkal, tüzet arcba lehelő sárkánnyal, halálfalókkal, pókokkal, meg konkrétan mindennel, abszolút beszarás. Lett volna, ha nem halt le volna a vége előtt kicsivel, ami elég ciki volt, egyszer csak se kép, se hang, ültünk ott a semmiben, egy nagy szürke semmit néztünk és bemondták, hogy bocs.

Roxfort
Roxfort [+]

Utána átmentünk a Jurassic Park River Ride nevű izére, ami egy vizes látványosság. Amíg sorban álltunk kétszer esett szét a rendszer, bocsánat, mondták a hangosba, aztán mondták, hogy jee, újra működik, a népek meg ott tapsoltak. Mindegy, végül ide is bejutottunk, egy kedélyes csónakázáson vehettünk részt, ahol persze az volt a nagy poén, hogy a partra kirakott dínók pofánköpték vízzel az embert, a végén pedig elég meredeken érkeztünk meg valahonnan fentről egy tóba.


[+]

Aztán jött a messze földön híres Studio Tour. És az tényleg. Az nagyon. Az hihetetlen módon össze volt rakva. Azt hittem, hogy az lesz, ami a Warnernél volt, de nagyon nem, eleinte persze láttuk a stúdiókat, itt forgatják ezt, amott meg azt, de ez tartott 7-8 percig, utána pedig minden volt, amit ebben a műfajban el lehet képzelni. Híres autókat láttunk, felépített híres filmes díszleteket (Vissza a jövőbe, Cápa, Született feleségek, Jurassic Park, King Kong, Bates Motel), egy csomó tök interaktív volt (Norman Bates épp betette az áldozatot a kocsiba), de a legjobbak azok voltak, amikor a kisvonatunkat beterelték egy hangárba, ahol 3D-ben nyomtak olyan akciót körülöttünk (volt hozzá szemüveg), amitől tényleg lezuhant az állunk, nem nagyon tudnék mit kiemelni, de a legütősebb az a hangár volt, amiben fel volt építve egy metróállomás, beszakadt a teteje (de tényleg, ez nem 3D vetítés, meg CGI), bezuhant rajta egy benzinszállító teherautó, aztán megjött a metró, kisiklott és berogytak az állomást tartó betonpillérek, mire elöntötte az egészet a víz és ennek ott ültünk a közepén szájtátva. Kábé azt is elfelejtettem, hogy van a kezemben kamera.

A végén még a Gru házában megnéztünk egy 4D mozit, addigra a nap is lement (de nyilván este is frankón néz ki a park), úgyhogy hívtunk egy Ubert és visszajöttünk a hotelbe. Kedvcsináló videót vágtam azért gyorsan, itt lent meg is találjátok, talán sikerül valamit átadni az egészből.

Bog

Azóta történt

  • CES blog: Universal Studios

    Drága a belépő, de aztán egész napos szórakozást kínál a Universal Studios elképesztő élményparkja. Nem hagytuk ki.

Előzmények

Hirdetés