CES 2019: Kezünkben a Lenovo Snapdragon 855-ös erőgépe

Kezdjük a rossz hírrel: a Lenovo CES standján a Z5 Pro GT a kínai belpiacos szekciónál volt megcsodálható, a nyugati világban egyelőre nem jelentették be, és a gyártó munkatársa nem tudott pozitív választ adni arra a kérdésre, hogy a Snapdragon 855-tel szerelt mobil egyszer kiköt-e az USA-ban vagy Európában.


[+]

Minden más viszont igen örvendetes: a Z5 Pro GT egy nagy képernyő kameraluk és bevágás nélkül, kávából is csak alul maradt egy kevés, szétcsúsztatva pedig nemcsak a 16 + 8 megapixeles kamerapáros ugrik elő, a beszédhangszóró is, ami a multimédiásra ráerősítve kétcsatornás hangot képes sugározni. A Z5 Pro GT persze nagy, sőt: igazán vaskos 210 grammos és 155,12 x 73,04 x 9,3 milliméteres paramétereivel, de ahhoz is passzol felszereltsége.


[+]

Ott van ugye a 6,39"-es, 1080 x 2340 pixeles Super AMOLED panel, ami kellően színes és világos, míg a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó ügyesen rejtve marad, ha épp nincs dolga. A Snapdragon 855 mellé 6 vagy 8 GB RAM és 128 vagy 256 GB-os tároló dukál, a bemutató idején pedig már beígértek egy 12/512-es variánst is.


[+]

A hátlapnak nagyon jól áll a szénacél textúra, hangsúlyozva a Z5 Pro GT exkluzív jellegét, miközben a 110 ezer forint körüli nyitóár meghökkentően olcsó maradt. Persze, helyi tervezéssel, gyártással, értékesítéssel és alacsonyabb extra terhekkel más kínai csúcskészülék is igen kedvező áron beszerezhető.


[+]

Hátul 16 + 24 megapixeles kamerapáros kapott helyet kéttónusú LED villanóval, a ketyere pedig Android 9 Pie-on alapuló ZUI 10-et futtat, meglehetősen gyorsan, és az AnTuTu eredmény is ígéretes. Rengeteg idei mobil fogja a Snapdragon 855-öt bevetni, és rövid ismerkedésünk egy ilyen SoC-t használó mobillal pozitív.

Azóta történt

  • Snapdragon 855-tel jön a Lenovo Z6 Pro is

    Már a CES-en bemutatott Z5 Pro GT csúcsmobil is Snapdragon 855-öt kapott, nem meglepő, hogy a friss generációból sem spórolják ki a rendszerchipet.

  • Bemutatkozott a Lenovo Z6 Pro

    Négy hátlapi kamera, méretes akkumulátor, 27W-os gyorstöltés, csúcshardver és persze egy határozott árcímke teszi egésszé a kínai újdonságát.

Előzmények

Hirdetés