CES 2018: Piacra lépett a moduláris okosóra

A BLOCKS egy óratest, amihez különböző funkciókat adhatunk hozzá kedvünk szerint a szíjba építve.

Hirdetés

Moduláris okosóra? Érdekes elképzelés, de a BLOCKS csapata tényleg kitalált egy jópofa koncepciót, maga az óratest (ahogyan ők hívják: a core) egy fix darab, de a szíjat legószerűen, elemekből lehet összeépíteni és ezekben az elemekben vannak további funkciók. Így mindenki úgy rakja össze az óráját, ahogyan arra szüksége van, én például tudom, hogy a pulzusmérésre nincs, ezért ezt kihagyom.


[+]

Maga az óra természetesen fel van készítve arra, hogy az összes elemmel azonnal együtt tudjon működni. És egész jól is néz ki, 1,39 inches átmérőjű, AMOLED kijelzőt kapott, 400 x 400 pixeles felbontással. Van benne 512 MB RAM, 4 GB tárhely, WiFi, kis hangszóró, mikrofon és egy MediaTek MT6580-as chipset. Az egészet pedig egy igen alaposan átdolgozott Android Oreo hajtja meg, amire rá sem lehet ismerni.


[+]

A menürendszer is ötletes, az óralapoknál általában közös, hogy a nagy körben kisebb körök ülnek, amelyek tartalma egyedileg módosítható. Fentről lefelé húzva az értesítések jönnek be, lentről felfelé pedig a gyorsmenü, ahonnan az alkalmazáslista is elérhető. Mivel ez nem Android Wear, ezért alkalmazásokat is lehet rá telepíteni és telefon nélkül is abszolút működik.


[+]

A szíjhoz csatolható blokkok (amiről a nevét kapta az óra) ugyanolyan méretűek, tetszőleges sorrendben egymáshoz lehet őket pattintani, jelenleg környezeti szenzor, zseblámpa, GPS, pulzusmérő, extra akkumulátor és okos gomb választható. Ez utóbbi egy hosszas és rövid megnyomásra tetszőleges funkcióra programozható szíjdarab. A tervek között egy csomó érdekes modul szerepel, például SIM, kamera, NFC, vagy éppen ujjlenyomat olvasó.


[+]

Gyárilag 350 mAh-s telep van az óratestben, ami a cég szerint két napos üzemidőre elég, de ezt lehet egy modullal növelni. Vízállóság helyett csak "időjárásálló" a termék, úszni ne menjünk vele. Az óra maga 259 dollárba kerül, egy-egy modul további 35 dollárt kóstál. És szállítják a világon mindenhová.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

Azóta történt

Hirdetés