CES 2018: Három új szériával készül az Alcatel

Hirdetés

Evan Blass információi helytállóak voltak, a TCL Communication kötelékébe tartozó Alcatel márka ugyanis megmutatott három új okostelefonos szériát a Las Vegas-i CES kiállításon. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy nem klasszikus leleplezésről van szó, teljes specifikációval – erre a jövő hónap végén, Barcelonában kerül sor, akkor már végleges szoftverfelülettel.

Az Alcatel 5
Az Alcatel 5 széria első tagja [+]

A legütősebb kétségtelenül az Alcatel 5, a széria első tagja ugyanis három oldalon kávamentesített, 18:9 arányú megjelenítőt kapott, ismeretlen felbontáson és hardverrel. A phablet érdekessége, hogy a felső sáv a vastagabb az alsó helyett, így talán könnyebb lesz elérni az egész képernyőfelületet alulról, a készüléket tartó kéz hüvelykujjával.

A három széria első tagjai: az Alcatel 5, a 3V és az 1x
A három széria első tagjai: az Alcatel 5, a 3V és az 1x (forrás: TechRadar) [+]

A gyártó kiemelkedő multimédiás élményt ígér, mind mozizás, mind pedig kamerás oldalról, a biztonságot pedig a hátlapi ujjlenyomat-olvasó mellett előlapi, arcalapú rendszer biztosítja. Ezek részletei, akárcsak a megjelenés pontos időpontja várhatóan az MWC előtt fog kiderülni.

Az Alcatel 3
Az Alcatel 3 széria első tagja [+]

A középső széria Alcatel 3 névre hallgat, és hagyományosabb formával érkezik. A sajtóközlemény szerint az ide sorolandó készülékek (tehát alighanem több lesz, mint egy, az első a 3v) általában nagy felbontású megjelenítővel érkeznek, egyébként pedig az Alcatel 5-höz hasonlóan 18:9-es képaránnyal, hiszen a TCL a márka esetében immáron ezt preferálja. A 3v a hátlapon egyébként dupla kamerát és ujjlenyomat-olvasót is kínál.

Az Alcatel 1
Az Alcatel 1 széria egy másik tagja

A belépőszintet nem meglepő módon az Alcatel 1-es sorozat képviseli, ám a FullView képarányról ezúttal sem kell majd lemondani. A hátlapi ujjlenyomat-olvasó megléte viszont típus kérdése lesz: az 1x hátoldalán akad biometrikus azonosító, a lejjebb látható modell viszont nem visel ilyen szenzort. A három széria kétségtelenül új utat kíván kitaposni a TCL és az Alcatel brand számára. Pár héten belül jóval bővebb információval tudunk majd szolgálni felszereltségükről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés