CES 2018: Ha nincs térerő, akkor legyen saját hálózatunk

Úgy fest, hogy a Gotenna már rengeteg országban, de főleg az Egyesült Államokban roppant népszerű, itthon viszont nem nagyon ismeri senki. Oké, nálunk kisebb eséllyel lehet egy kirándulás során úgy eltévedni, hogy ne legyen térerő, de azért valószínűleg mindenki ismer olyan területeket, ahol sok kilométert kell ahhoz gyalogolni, hogy a mobilhálózat áldásait élvezzük.


[+]

Viszont a Gotenna Mesh nem országfüggő, mert gyakorlatilag egy olyan eszközről beszélünk, ami UHF frekvencián hoz létre saját hálózatot, amit a többi Mesh láthat és használhat. Biztosan tud hozni egy 5 kilométeres lefedettséget, de persze ez nagyban függ a terepviszonyoktól is. A Mesh nem egy nagy eszköz, olyasmi, mint egy pár évvel ezelőtti mobilnetes stick, csak nem kell bedugni sehová, hanem a telefonunk Bluetooth segítségével kapcsolódhat hozzá. Minden Mash-nek van azonosítója (neve is lehet), de az UHF frekvencián ne számítsunk csodára, két Mesh egymással szöveges üzeneteket tud váltani és el tudják küldeni a GPS koordinátáikat. Ez már sokszor elég a túléléshez.


[+]

Nem csak két Mesh tud egymással beszélgetni, hanem kvázi akármennyi. Komplett hálózat keletkezhet így, az üzenetek pedig Mesh-ről Mesh-re vándorolva érhetik el a céljukat. A Mesh akkumulátora egy napig biztosan bírja, időjárásálló (úszni nem javasolt vele), csupán 48 grammot nyom, microUSB-vel lehet tölteni és van egy folyamatosan friss térkép is a neten, ahol látszanak az aktív Mesh hálózatok, itt. A Gotenna Mesh párosával kapható, a pakk ára 179 dollár.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

Hirdetés