CES 2017: D/A konverter nélküli BT fejhallgató az Audio-Technicánál

Hirdetés

Nem frissíti hetente termékpalettáját a japán illetőségű Audio-Technica, viszont a CES-re nagyon komoly palettával érkeztek, és itt nem csak egyszerű modellfrissítésekről, hanem új technológia debütálásáról is beszámolhatunk. Ha a legkisebbektől haladunk a nagyok felé, akkor először az ATH-LS50iS és ATH-LS70iS-t találjuk meg a SonicFuel-szériában. Középkategóriás, vezetékes headsetekről beszélünk 8,8 milliméteres, dupla dinamikus driverrel, 11,5 ohmos impedanciával, cserélhető (A2DC-csatlakozós) kábellel. A drágább változat hangkeltőjén szén bevonat felel a merevségért, egyébként azonban nincs nagy különbség a kettő között, még az ABS műanyagból készülő fülhallgatóház is azonos.

Bocha ki is tudta próbálni az újdonságokat
Bocha ki is tudta próbálni az újdonságokat [+]

Maradva az in-ear fülhallgatóknál, örülhetünk a frissített CKR-szériának, nem az előző generáció neveivel ugyan, de három kategóriában: az ATH-CHR30iS, CKR70iS és CKR100iS adja a palettát. Értelemszerűen ez utóbbi a csúcsmodell, titánból készült házán belül alumínium merevítőben fekszik az az oldalanként két darab, 13 milliméteres Push-Pull driver, ami a lehető legkevesebb torzítás mellett ígér valós zenei élményt. A másik két termék esetén nem beszélhetünk ilyen különlegességekről, ahogy a cserélhető kábel is csak a legdrágább változat privilégiuma ezek közül, mindenesetre a két alsó darabot is érdemes lesz meghallgatni, még ha specifikációk szempontjából nem is mutatnak nagy újdonságot.

A CKR-széria továbbra is magas minőségű, in-ear fülhallgatókat takar
A CKR-széria továbbra is magas minőségű, in-ear fülhallgatókat takar [+]

A fejhallgatók között az ATH-AR3iS és az ATH-AR3BT kezdi az újdonságok sorát, előbbi vezetékkel, utóbbi vezeték nélkül kapcsolódik forrásához, ezen kívül azonban nagyon hasonlítanak egymásra: puha fülpárnáival igyekeznek elérni a maximális kényelmet, és a BT-változat akár 30 órányi zenehallgatást tesz lehetővé egy feltöltéssel. Az ATH-SR9 egy kábeles headset, over-ear kialakítással, 45 milliméteres meghajtóval, OFC-7N tekerccsel és 5 - 45 000 Hz-ig tartó frekvenciamenettel. Külső borítása alumíniumból készült, kétféle kábel és tok is jár hozzá, és bár erről nem esett szó, gyakorlatilag van esély arra, hogy az ATH-MSR7 utódjaként fog megjelenni a nemzetközi piacon.

A DSRBT-k természetesen vezeték nélüliek
A DSRBT-k természetesen vezeték nélüliek [+]

A legnagyobb horderejű érdekesség a CES Innovation Honoree Award 2017 díjat bezsebelt ATH-DSR9BT, ami a ATH-DSR7BT-vel együtt hordozza magában a Pure Digital Drive névre keresztelt technológiát. Túl sokat nem árultak el a technikai részletekről, viszont a többi Bluetooth-fejhallgatóval ellentétben itt nincs szükség hagyományos D/A konverterre a 45 milliméteres True Motion driver meghajtásához, köszönhetően egy chipsetnek, ami a digitális pulzusokat viszi át a lengőtekercs felé. A fejhallgatók támogatják a Qualcomm-féle AptX, illetve az AAC és SBC kodekeket egyaránt, frekvenciamenetük 5 - 40000 Hz-ig tart, üzemidő szempontjából pedig 15 órányi folyamatos lejátszást ígérnek.

Utazásunkat az ASUS támogatta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés